Image
Markus Näslund vill utveckla i Inre hamnen i Örnsköldsvik.
Markus Näslund vill utveckla i Inre hamnen i Örnsköldsvik. Bild: Örnsköldsviks kommun

Hockeyprofil utvecklar i Örnsköldsvik

Bygg/Arkitektur Ishockeyprofilen Markus Näslund är initiativtagare till ett utvecklingsprojekt i Inre hamnen i Örnsköldsvik.
Publicerad den 23 September 2016
Markus Näslund. Markus Näslund.

Markus Näslund, Modospelaren, som under några år i början av 2000-talet tillhörde NHL:s mest tongivande spelare, gör nu en karriär som fastighetsutvecklare.

Sedan tidigare är han delägare i ett projekt i Åre och nu vill han även utveckla i Inre hamnen i Modostaden Örnsköldsvik.

Markus Näslund har inlett en dialog för att tillsammans utveckla området. Mer specifikt handlar det om att kommunen i förtid kommer att upphäva det tomträttsavtal som gäller för en fastighet i området som nu Markus Näslund äger och vill utveckla. Örnsköldsviks kommun har därför också påbörjat en ny detaljplan som beräknas vara klar inom två år. Med en ny detaljplan kommer det att vara möjligt att utveckla området med fler bostäder i bästa läge och fler restauranger.

- Det är onekligen så att möjligheterna är stora för nya aktörer när staden utvecklas och så många bostäder byggs. Inre hamnen är en strategisk plats för kommunen och också attraktiv ur många perspektiv, säger mark- och planeringschef Carina Nordström vid Örnsköldsviks kommun.

- Det är ännu för tidigt att presentera detaljer i det senaste projektet, men vi är glada över att Markus Näslund tagit initiativ till kontakterna och visat intresse för att vara med i utvecklingen av området.

Örnsköldsviks kommun har under många år bedrivit utveckling av området längst in i Örnsköldsviksfjärden. Exempelvis har under de senaste tio åren byggts ett stort antal bostäder i nära anslutning till hamnen, båthamnen har byggts om med nya kajer, fler båtplatser och nya byggnader och här finns också resecentrum där tågresenärerna anländer till staden på en plattform med en utsikt över fjärden. I början av 2017 flyttar nya hyresgäster in i senaste bygget med sjuttiotvå lägenheter som ligger ett stenkast från just både resecentrum och hamnen.

- Det är inspirerande att få engagera sig i ett projekt hemma i Örnsköldsvik, det finns en positiv framtidsanda här, säger Markus Näslund.

- Grundorsaken till att jag började engagera mig för ett och ett halvt år sedan är att den här fastigheten står och förfaller på en plats med stora möjligheter. Ambitionen är att något nytt och positivt för staden ska finnas på plats 2019.

Markus Näslund kommer att presentera planerna mer i detalj i början av oktober.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige