Image

Hemsö: Liten påverkan av JB-konkurs

Bolag Den konkursade friskoleoperatören JB Education, var hyresgäst hos Hemsö på sju orter. Hemsö menar att hyresavteln till stora delar tas över av andra skoloperatörer och att konkursen inte kommer att påverka resultatet i någon större utsträckning.
Publicerad den 30 Augusti 2013
Per Berggren. Bild: Hemsö
Per Berggren.

- Hyresvärdet för JB-koncernens avtal var mindre än en procent av Hemsös totala hyresvärde, skriver vd Per Berggren i bolagets halvårsrapport.

- Vi kommer att kunna överlåta hyresavtalen till andra skoloperatörer som i stor utsträckning övertar verksamheterna. Det innebär att det fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i lokalerna och att merparten av eleverna kan gå kvar i samma skola, vilket vi är mycket glada för. Endast i några fall kommer lokalerna att hyras ut för andra ändamål än skolverksamhet. Sammantaget kommer effekten av JB Educations konkurs därför inte påverka Hemsös resultat i någon större utsträckning.

Hemsös hyresintäkter under Q2 var något förbättrade jämfört med motsvarande period förra året, 471 jämfört med 468 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet var dock något lägre, 173 jämfört med 175 miljoner kronor.

Fastigheterna marknadsvärderas till 21,5 miljarder kronor. Vid årsskiftet var värderingen nästan 23 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige