Image

Hemfosa förvärvar fastigheter för 390 miljoner

Transaktioner Hemfosa har förvärvat totalt 14 samhällsfastigheter, varav nio skolfastigheter, fyra LSS-hem samt en fastighet som inrymmer kontorslokaler och HVB-hem. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 390 miljoner kronor och fastigheterna är fullt uthyrda till samhällshyresgäster.
Publicerad den 8 Maj 2018
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Hemfosa har förvärvat nio skolfastigheter i Sollentuna med ett flertal skolor och förskolor som hyresgäster, fyra LSS-hem från Emrahus belägna i Helsingborg, Västerås och Örebro samt Omsorgens Hus i Kungsbacka – en fastighet som inrymmer kontorslokaler och HVB-hem. Förvärven sker till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 390 miljoner kronor och de årliga hyresintäkterna för fastigheterna uppgår till totalt cirka 31 miljoner kronor.

– Vi är både stolta och glada över att genom dessa förvärv fördjupa samarbetet med flera etablerade samhällsaktörer och ser fram emot att fortsätta utveckla dessa långsiktiga relationer. Vi upplever att det idag finns stora behov av investeringar och renoveringar såväl som nybyggnation av framförallt skol- och
vårdfastigheter på våra marknader. Här har Hemfosa, med sin specialistkunskap och erfarenhet, stora möjligheter att bidra som en långsiktig partner, säger Jens Engwall, VD på Hemfosa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige