Image
Helio expanderar till Niams The Dockworks I Värtahamnen.
Helio expanderar till Niams The Dockworks I Värtahamnen. Bild: Niam/Helio

Helio expanderar till Niams The Dockworks

Uthyrning Helio tar ytterligare kliv i sin expansionsresa och blir en del av Niams kontorsprojekt The Dockworks. Det spektakulära huset i Värtahamnen är skapat med högsta möjliga ambitioner gällande miljö, arkitektur, hälsa, mat och service.
Publicerad den 1 Juni 2022
Annons
Image

Med Helio som partner formas nu gästupplevelsen i huset för att matcha de högt ställda målen. De stora gemensamma ytorna kommer att husera meditationsrum, flera restauranger och caféer, ett orangeri samt en takbar. Samtliga hyresgäster kommer även att kunna ta del av kurerade program och aktiviteter med fokus på lärande, hälsa och gemenskap.
– The Dockworks är Sveriges mest innovativa kontorsprojekt och det ska bli spännande att skapa innehållet tillsammans med Niam. Coworking är ofta synonymt med mindre bolag men här har vi ett hus på 32 000 kvadratmeter som är ritat för att både stora och små hyresgäster ska kunna jobba i en gemenskap, med stor flexibilitet och olika aktiviteter under ett och samma tak. I The Dockworks kan vi på riktigt utmana vad ett kontorshus kan och bör vara, säger Patrik Åström, vd på Helio.

Alla funktioner och service i huset är sammankopplade i en gemensam digital plattform där man förutom att hantera beställningar och betalningar av olika tjänster direkt till kontoret kan boka allt från sitt träningspass och parkering till en podcaststudio.

I The Dockworks erbjuds kontor för 1-2 500 personer, eventlokaler, caféer, restauranger, en takbar med utsikt över vattnet, ett orangeri, olika coworking-lounger, mötesrum och mycket mer. Helio kommer att hyra 3 300 kvadratmeter och även fungera som operatör för fastigheten för det program av tjänster och aktiviteter som både medlemmar och hyresgäster kan ta del av.
– Under pandemin har kontorets roll som mötesplats blivit ännu viktigare vilket märks i The Dockworks design och koncept. Huset är byggt utifrån ett holistiskt tankesätt; hur kan vi skapa bästa möjliga plats för våra hyresgäster under dygnets alla vakna timmar? Med Helio har vi en partner med lång erfarenhet av att skapa kontorsmiljöer och platser med en inbjudande, energisk stämning. Vi är väldigt glada att ha dem ombord, säger Ola Kolmert, Affärsutvecklare, Niam.

Huset som är ritat av Brunnberg & Forshed ska miljöklassas enligt BREEAM Outstanding, energiklass A samt med Well och öppnar under kvartal fyra, 2025. Våningsplanen är från cirka 600 – 3 600 kvadratmeter och i byggnaden finns tre gemensamma takterrasser och sju privata, ett cykelgarage, omklädningsrum med mera.

Avanti Partners har uthyrningsuppdraget för The Dockworks.
– Helios satsning i Dockworks med den hittills största anläggningen bekräftar inte bara husets, utan även områdets kvalitéer. Den här förhyrningen i kombination med att detaljplanen vann laga kraft tidigare i våras har verkligen blivit en boost för projektet, säger Håkan Klinterhäll på Avanti Partners.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige