Image
Patrik Hall.
Patrik Hall. Bild: Heimstaden

Heimstaden storköper i Tyskland

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, köper 1732 bostäder för 1,9 miljarder kronor och expanderar till sex nya städer i norra och östra Tyskland.
Publicerad den 1 Juli 2021

Tyskland är Europas största hyresmarknad för bostäder och en av världens ledande ekonomier med goda långsiktiga ekonomiska utsikter. Hyresmarknaden är helt reglerad och Heimstaden upprätthåller en balanserad exponering för reglerad marknadshyra i sin portfölj, vilket ger stabila kassaflöden med skydd vid nedgång.

Efter ett stort portföljförvärv i Berlin 2020 etablerade Heimstaden lokal verksamhet i Tyskland och har eftersträvat möjligheter att expandera och diversifiera sin tyska portfölj.
– Vi ser positivt på den tyska bostadsmarknaden och är glada att kunna meddela detta förvärv av ytterligare en attraktiv portfölj. Heimstaden är en långsiktig bostadsinvesterare och genom att diversifiera vårt geografiska fotavtryck inom Tyskland stärker vi vår plattform för framtida tillväxt, säger Stanislav Kubacek, Senior Managing Director för Heimstadens Investment Team för CEE och Tyskland.

Portföljen består av 107 469 kvadratmeter bostäder och 7 574 kvadratmeter kommersiella ytor fördelat på städerna Halle (30 procent), Magdeburg (25 procent), Berlin (15 procent), Dresden (14 procent), Rostock (6 procent), Erfurt (5 procent) och Leipzig (3 procent).

Fastigheterna är välskötta och erbjuder bostäder av god kvalitet med 100 procent reglerade bostäder. Portföljen har en beräknad bruttohyresintäkt (GRI) på 84 miljoner kronor och nettoresultat på 59 miljoner kronor, med en aktuell beläggning på 89 procent.
– Detta förvärv är ett unikt tillfälle att stärka vår närvaro och tillhandahålla kvalitetsbostäder i sex nya tyska städer. Heimstaden fortsätter att följa en strategi för hållbar tillväxt i Tyskland och vi ser fram emot att leverera utmärkt service för våra nya kunder i linje med vårt Friendly Homes-koncept, säger Caroline Oelmann, Country Manager på Heimstaden Tyskland.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige