Image
Heimstaden köper i Strängnäs.
Heimstaden köper i Strängnäs. Bild: Ritningshuset

Heimstaden köper nyproduktionsprojekt i Strängnäs

Transaktioner Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad, har avtalat om att förvärva fyra projektfastigheter som turn-key upplägg i Strängnäs. Säljare är Framfastgruppen och projekten omfattar en total yta om cirka 8 200 kvadratmeter fördelat på 149 bostäder. Byggstart Q4 2020 och färdigställande och övertagande förväntas ske Q4 2022. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande uppgår till SEK 250 miljoner kronor.
Publicerad den 3 December 2020

Heimstaden Bostad har varit etablerade i Strängnäs sedan 2018 och har idag 450 bostäder. Kommunens attraktiva läge och tillväxtmöjligheter är anledningen till förvärvet från Framfastgruppen. Säljaren har valt Derome och Fagerheim Dalarna till att uppföra fastigheterna.

De 149 bostäderna och 126 parkeringsplatser som ingår i avtalet är belägna på två platser i Strängnäs kommun. Flädern 4 och Misteln 3 är vackert placerade på Tosterön cirka två kilometer norr om Strängnäs centrum med närhet till både natur och hav. Ett attraktivt område som förväntas att växa med ett varierat bostadsbestånd. Den andra hälften av projektportföljen; Castor 1 and Sirius 1, är belägna cirka två kilometer söder om stadskärnan i området Finningerondellen.
– Vi är glada över att kunna komplettera vårt befintliga bestånd i Strängnäs med dessa fina projekt. Strängnäs är en kommun med potential och vi ser fram emot att fylla husen med människor, liv och rörelse, säger Tom Rasmussen, Senior Investment Manager, Heimstaden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige