Image

Heimstaden köper för 1,5 miljarder kronor

Transaktioner Heimstaden har avtalat om att förvärva Ståhl Fastigheter AB (tidigare Kretia). Beståndet uppgår till cirka 90 000 kvadratmeter och är fördelat med cirka 45 000 kvadratmeter i Norrköping och cirka 45 000 kvadratmeter i centrala Uppsala.
Publicerad den 15 Mars 2017
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall.

Fastighetsbeståndet i Norrköping utgörs till största delen av bostäder medan fastigheterna i Uppsala, om totalt 45 000 kvadratmeter, utgörs av cirka 40 000 kvadratmeter kommersiell yta, huvudsakligen kontor samt en hotellfastighet i absolut bästa läge.

I förvärvet ingår dessutom byggbar mark i både Norrköping och Uppsala.
Det avtalade fastighetsvärdet, inklusive mark, uppgår till 1,544 miljarder kronor, motsvarande 17 300 kronor per kvadratmeter. Den genomsnittliga hyran uppgår till moderata 1 160 kronor per kvadratmeter med ett initialt driftnetto om cirka 68 miljoner kronor.

Beståndet förvaltas, på uppdrag av Ståhl Fastigheter, sedan 2015 av Heimstaden.
Finansiering av fastigheterna förväntas ske med cirka 60 procent banklån och resterande del med egen kassa. Transaktionen genomförs som tillgångstransaktion via bolag.

– Jag är stolt, glad och oerhört tacksam för att Heimstaden ännu en gång fått familjen Ståhls förtroende att ta över stafettpinnen och därmed fortsätta utveckla dessa fastigheter för framtiden och med omtanke för våra kunder, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Tillträde sker 31 maj.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY