Image

Hårt tryck på lägenheter i Hammarby Sjöstad

BOSTÄDER Vid årsskiftet är Wallenstams nybyggda hyresrätter på Fendergatan 2-4 i Hammarby Sjöstad klara för inflyttning. 1 491 personer anmälde sitt intresse till de 24 lägenheter som förmedlats via Stockholm stads Bostadsförmedling. Det innebär 62 intresseanmälningar per lägenhet.
Publicerad den 13 November 2009

Wallenstam noterar ett extra stort intresse från barnfamiljer och yngre personer.

– Bostadsbristen i våra storstadsregioner är extrem, Wallenstam har som mål att bygga 2 500 lägenheter under tidsperioden 2008 till och med 2012 för att på vårt sätt bidra till att det skapas fler hyreslägenheter i våra storstadsregioner. Hittills har vi färdigställt eller påbörjat 525 lägenheter under perioden, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

De nybyggda lägenheterna på Fendergatan 2-4 är energieffektiva. Det beräknade energibehovet uppgår till 55-60 kilowattimmar per kvadratmeter, vilket är lägre än kraven för såväl Green Building som Boverkets byggregler för nybyggnation.

– Att lägenheterna på Fendergatan kommer att ha ett energibehov som nästan är en halvering av Boverkets krav är ingen tillfällighet. Vi har 100 procent fokus på att minimera energiförbrukningen i all vår nybyggnation, säger Hans Wallenstam.

Av de totalt 49 lägenheterna på Fendergatan 2-4 har hälften förmedlats till Stockholms stads Bostadsförmedling. Lägenheterna är mellan 44 och 117 kvadratmeter och beräknad inflyttning är mellan den 27 och 31 december.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige