Image

Här är världens högsta kontorshyror

Uthyrning London West End har världens högsta kontorshyror. Men sju av de tio dyraste marknaderna ligger i Asien. Stockholm ligger på plats 40. Detta enligt CBRE:s senaste rapport Global Prime Office Occupancy Costs, december 2014.
Publicerad den 11 Februari 2015
Cecilia Gunnarsson. Bild: CBRE
Cecilia Gunnarsson.

I rapporten har CBRE studerat hyresnivåerna på 126 marknader över hela världen.

De tre marknaderna med de högsta kontorshyrorna (prime) är desamma som i förra årets mätning – London West End, Hong Kong (Central) och Peking (Finance Street).

Stockholm återfinns på plats 40, med en hyresnivå på 4 500 kronor per kvadratmeter och år och en total hyreskostnad på 5 500 kronor (604 euro).

- Rapporten, som är gjord i december 2014, baseras på siffrorna för Q3 2014. CBRE bedömer primehyran i Stockholms CBD för Q4 till 4 700 kronor per kvadratmeter och år, säger Cecilia Gunnarsson, analytiker på CBRE.

Världens högsta kontorshyror – total hyreskostnad (inklusive lokala skatter och serviceavgifter)
(På grund av ett misstag från Fastighetssveriges sida publicerade vi en liknande lista med felaktiga uppgifter den 9 januari. Vi ber om ursäkt för detta – här är de rätta siffrorna.)

Kostnad i euro per kvadratmeter och år
1. London – West End, 2 331.
2. Hong Kong – Central, 2 135.
3. Peking – Finance Street, 1 685.
4. Peking – CBD, 1 614.
5. Moskva, 1 473.
6. New Delhi – Connaught Place – CBD, 1 350.
7. Hong Kong – West Kowloon, 1 309.
8. London City, 1 301.
9. Tokyo – Marunouchi Otemachi, 1 163.
10. Shanghai – Pudong, 1 090.
40. Stockholm, 604 (5 500 kronor, varav 4 500 kronor i bashyra).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige