Image

Här är årets mest intressanta affärer

Fastighetskvinnan NAI Svefas analyschef Åsa Henninge kommer på seminariet Fastighetskvinnan att analysera de tre, i hennes tycke, mest intressanta transaktionerna på den svenska fastighetsmarknaden det senaste året – redan nu kan vi avslöja vilka affärer det rör sig om. Seminariet hålls på Grand Hotel i Stockholm på onsdag om en vecka – sista anmälningsdag är i morgon.
Publicerad den 27 Augusti 2014
Åsa Henninge. Bild: NAI Svefa
Åsa Henninge.

Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 3 september. Sista anmälningsdag är i morgon, torsdag.

Två av punkterna handlar om den svenska transaktionsmarknaden. Bland annat kommer Åsa Henninge att göra ingående analyser av de tre – i hennes tycke – mest intressanta affärerna på den svenska transaktionsmarknaden det senaste året.

Hon har valt ut följande tre affärer:

# Akademiska Hus försäljning av Campus Sundsvall till Hemfosa för 582 miljoner kronor.
# Kungsledens försäljning av 39 fastigheter i Norrland till NP3 Fastigheter för 760 miljoner kronor.
# Telges två försäljningar till Rikshem; tio bostadsfastigheter för cirka 400 miljoner och elva fastigheter - bostäder och äldreboenden för 700 miljoner kronor.

- Jag har, dagen till ära, valt tre affärer där säljarbolagen leds av kvinnor. Det är också tre affärer som innehåller någon form av ändring av strategiinriktning, säger Åsa Henninge.

Seminariet Fastighetskvinnan är unikt så tillvida att samtliga talare är kvinnor. Det är delvis ett klassiskt business-seminarium som behandlar olika delar av den kommersiella fastighetsbranschen. Det handlar också om jämställdhets- och mångfaldsarbete i näringslivet – och om hur ett framgångsrikt jämställdhetsarbete kan leda till bättre business.

Du hittar seminarieprogrammet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Hemfosa Fastigheter AB på Branschguiden

Hemfosa är ett svenskt börsnoterat fastighetsbolag inriktat på samhällsfastigheter i Norden med stat och kommun som största hyresgäster. Som specialister på att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter är vi en naturlig partner till stat, kommuner och landsting, företag samt organisationer med verksamhet inom samhällsservice.

Fastigheter för vård och omsorg, rättsväsende, utbildning och andra viktiga aktörer för samhället är Hemfosas expertområde. Idag är vi en av Sveriges största privata ägare av samhällsfastigheter.

I våra lokaler arbetar de som utb...

Läs mer om Hemfosa Fastigheter AB på Branschguiden

Fastighetskvinnan 2020

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: 14 oktober, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Med anledning av corona-pandemin har vi på Fastighetssverige valt att öka säkerhetsnivån till max vad gäller hygien på samtliga våra seminarier. Det kommer att finnas relevant skyddsutrustning, såsom handsprit och ansiktsmasker, tillgänglig på plats och vi kommer att möblera med generöst utrymme i seminariesalen för att säkerställa att vi kan hålla social distans enligt nu gällande regler och rekommendationer. Hotellen kommer också att ha maximalt förhöjda städ- och hygienrutiner kring alltifrån toaletter till all kost som serveras under dagen.
Enligt besked från Polismyndigheten är Fastighetskvinnan inte att betrakta som offentlig tillställning varför vi kommer kunna genomföra seminariet fysiskt vilket innebär att du kan känna dig helt trygg med att nu boka din plats!
Föredrar du att inte närvara fysiskt på Fastighetskvinnan kan du följa dagen från din dator/mobil/läsplatta då vi kommer att live-streama hela dagen. Du kommer också att kunna ställa frågor till talarna via Menti-systemet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners: 

  

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY