Image

Här är årets mest intressanta affärer

Fastighetskvinnan NAI Svefas analyschef Åsa Henninge kommer på seminariet Fastighetskvinnan att analysera de tre, i hennes tycke, mest intressanta transaktionerna på den svenska fastighetsmarknaden det senaste året – redan nu kan vi avslöja vilka affärer det rör sig om. Seminariet hålls på Grand Hotel i Stockholm på onsdag om en vecka – sista anmälningsdag är i morgon.
Publicerad den 27 Augusti 2014
Åsa Henninge. Bild: NAI Svefa
Åsa Henninge.

Seminariet Fastighetskvinnan äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 3 september. Sista anmälningsdag är i morgon, torsdag.

Två av punkterna handlar om den svenska transaktionsmarknaden. Bland annat kommer Åsa Henninge att göra ingående analyser av de tre – i hennes tycke – mest intressanta affärerna på den svenska transaktionsmarknaden det senaste året.

Hon har valt ut följande tre affärer:

# Akademiska Hus försäljning av Campus Sundsvall till Hemfosa för 582 miljoner kronor.
# Kungsledens försäljning av 39 fastigheter i Norrland till NP3 Fastigheter för 760 miljoner kronor.
# Telges två försäljningar till Rikshem; tio bostadsfastigheter för cirka 400 miljoner och elva fastigheter - bostäder och äldreboenden för 700 miljoner kronor.

- Jag har, dagen till ära, valt tre affärer där säljarbolagen leds av kvinnor. Det är också tre affärer som innehåller någon form av ändring av strategiinriktning, säger Åsa Henninge.

Seminariet Fastighetskvinnan är unikt så tillvida att samtliga talare är kvinnor. Det är delvis ett klassiskt business-seminarium som behandlar olika delar av den kommersiella fastighetsbranschen. Det handlar också om jämställdhets- och mångfaldsarbete i näringslivet – och om hur ett framgångsrikt jämställdhetsarbete kan leda till bättre business.

Du hittar seminarieprogrammet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY