Image
Bild: Eurocommercial

Halvmiljardaffär i Halmstad

Transaktioner Det var Eurocommercial som var köpare i Atrium Ljungberg-affären häromdagen. Eurocommercial har också köpt den intilliggande fastigheten av Unibail Rodamco och blir ägare till hela Eurostop. Sammanlagt är de båda affärerna värda 560 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Augusti 2012
Eurostop. Bild: Eurocommercial. Bild: Eurocommercial
Eurostop. Bild: Eurocommercial.

Eurocommercials förvärv består av två separata affärer. En Coop Forum på 10 800 kvadratmeter förvärvades från Atrium Ljungberg för 130 miljoner kronor och den integrerade gallerian om 13 600 kvadratmeter från Unibail Rodamco för 430 miljoner kronor.

Köpcentret har 31 butiker varav de största är Willys, H&M, Lindex, Blomsterlandet, Kappahl och Systembolaget.

I affären avseende gallerian ingår även ett hotell om 4 160 kvadratmeter samt en mindre del kontor och lagerytor.

Fastigheterna har tidigare erbjudits separat men detta var första gången det fanns möjlighet att få full kontroll över hela det 126 000 kvadratmeter stora området. Genom att sammanföra området under en ägare hoppas Eurocommercial kunna genomföra en omfattande om- och tillbyggnad förutsatt en framgångsrik planprocess tillsammans med Halmstad Kommun.

Diskussioner har redan inletts med kommunen och såväl befintliga som presumtiva
hyresgäster.

Eurostop som är Halmstads enda renodlade köpcentrum ligger i handelsområdet Stenalyckan som bland många andra viktiga handelsföretag inhyser City Gross och Biltema.

Eurocommercial ser en potential i marknaden bland annat för att Halmstadsborna i dagsläget i onödigt stor utsträckning söker sig till andra orter för att handla.

Fastigheterna är belägna vid den största infarten till Halmstad från E6/E20.

Den totala kostnaden för förvärvet, 560 miljoner kronor motsvarar en direktavkastning på sex procent. Cushman & Wakefield och Advokatfirman Vinge har varit Eurocommercials rådgivare i affärerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige