Image
Bild: Koncept

Grönt ljus för Signalfabriken

Stockholm Detaljplanen för Alectas Signalfabriken i Sundbyberg har godkänts. Det nya kvarteret omfattar bland annat ett 20-tal butiker, bibliotek, hotell, kaféer, 5 000 kvadratmeter kontor samt 120 lägenheter. Invigningen planeras till hösten 2013.
Publicerad den 23 November 2011
Nu är det grönt ljus för Alecta och Newsec i Signalfabriken i Sundbyberg. Bild: Koncept. Bild: Koncept
Nu är det grönt ljus för Alecta och Newsec i Signalfabriken i Sundbyberg. Bild: Koncept.

Den nya detaljplanen – som Alecta och Newsec har arbetat med – innebär att hela nuvarande kvarteret Plåten som i dag består av tomställda industri- och kontorslokaler kommer att byggas om och bli en del av Sundbybergs nya stadskärna.
Signalfabriken kommer efter om- och tillbyggnad att omfatta cirka 36 000 kvadratmeter.
- Det är ett mycket stimulerande fastighetsutvecklingsprojekt i en komplex innerstadsmiljö. Signalfabriken blir en annorlunda lösning med butiksentréer vända inåt små trevliga gårdar, och en spännande komplettering till Sundbybergs stadskärna, säger Peter Liderås, chef för Fastighetsutveckling & Projekt vid Newsec Asset Management.

Projektet sysselsätter 150 till 200 personer och invigningen planeras till hösten 2013. Uthyrningsarbetet av handelsytor är i full gång och bedrivs av Newsec.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige