Image
Jahja Zeqiraj har lämnat alla sina politiska uppdrag för att vara med och sjösätta Statement Public Affairs. En byrå med uppdrag främst kring samhällsutveckling, stadsutveckling, affärsutveckling och företagsetableringar. Jan-Olof Ekelund är grundare och styrelseordförande.
Jahja Zeqiraj har lämnat alla sina politiska uppdrag för att vara med och sjösätta Statement Public Affairs. En byrå med uppdrag främst kring samhällsutveckling, stadsutveckling, affärsutveckling och företagsetableringar. Jan-Olof Ekelund är grundare och styrelseordförande. Bild: Anna Sigvardsdotter

Göteborgspolitiker blir lobbyist

Karriär Jahja Zeqiraj, tidigare bland annat ordförande i fastighetsnämnden i Göteborgs stad, går över till Statement Public Affairs som senior rådgivare.
Publicerad den 4 Februari 2020

Statement Public Affairs är inriktat på främst rådgivning kring affärsutveckling och stadsutveckling.
– Med sin tunga politiska erfarenhet är det oerhört glädjande att Jahja ansluter sig till Statement Public Affairs. Han kommer få en betydelsefull roll när vi storsatsar med vårt erbjudande inom samhällsutveckling samt exekutiv rådgivning i samband med främst stadsutveckling, affärsutveckling och företagsetableringar, säger Jan-Olof Ekelund, styrelseordförande för Statement AB.

Jahja Zeqiraj hör till de tidigare politiska tungviktarna i Göteborgsregionen och inom Göteborgspolitiken. På meritlistan finns bland annat ordförandeskapet i Fastighetsnämnden i Göteborgs Stad. Han har även fungerat som dedikerad ordförande för SDN Västra Hisingen och är nuvarande ordförande för Göteborgs Friidrottsförbund.

Under sin tid i Fastighetsnämnden 2011–2019 stod Jahja Zeqiraj i täten ihop med sina medarbetare och sjösatte Göteborgs största utvecklingsprång. hans arbete fokuserade kring att skapa plats för 150 000 nya göteborgare och säkerställandet och byggandet av 80 000 nya bostäder och arbetsplatser.

– För Sveriges andra stad, med en arbetsmarknad i framkant och snabb inflyttning, är och var bostadsförsörjningen av stor betydelse i min politiska gärning. Planeringssystemet i Sverige är unikt på så sätt att kommunen har ett stort ansvar för bostadsförsörjningen. Tillsammans med näringslivet och andra parter har vi tagit enorma kliv vad gäller ansvarstagandet inom ramen för bostadsförsörjningsansvaret. Mitt fokus var att kraftsamla rejält kring bostadsbyggandet och stadens utveckling säger Jahja Zeqiraj.

– Många av uppdragen kommer vara kopplade till samhällsutveckling och stadsutveckling i olika skeden av planprocessen, men också affärsutveckling i ett bredare perspektiv. Att vara med och utveckla Statement till en ledande byrå inom Public Affairs ser jag som en logisk fortsättning på mitt fortsatt starka samhällsengagemang, kommenterar Jahja Zeqiraj.

Jan-Olof Ekelund som tidigare varit med och etablerat ett par tongivande byråer (Rubrik och More PR) inom redaktionell kommunikation och påverkan, är nöjd med rekryteringen.

– Jag vet att Jahja hade en rad förfrågningar från olika delar av näringslivet, men han vill nu vara med om utmaningen att vässa erbjudandet för Statement. Jahja har en unik förståelse för kopplingen mellan näringsliv och politik och hur den kommunala, regionala och statliga apparaten fungerar och det vet jag att våra kunder kommer att både efterfråga och uppskatta, säger Jan-Olof Ekelund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Statement Public Affairs på Branschguiden

Statement är en strategisk partner inom Public Affairs som hjälper företag och organisationer att uppnå sina affärsmål eller nå ut med sitt budskap till kunder, opinionsbildare och samhället i stort. Vi är övertygade om att allt agerande, oavsett arena och plattform, ska vara sann och trovärdig för att bygga starka varumärken, organisationer och långsiktiga relationer. Med det sagt är vi diskreta när det kommer till våra kunders uppdrag men bejakar alltid om kunder vill berätta att de samarbetar med Statement.

Efter flera år på ledande, ansvarsfulla och ibland mycket ...

Läs mer om Statement Public Affairs på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så gick det för Wework i börsdebuten

Bolag Coworking-jätten noterades i New York på torsdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY