Image
Solåsen Handel.
Solåsen Handel. Bild: Genesta

Genesta säljer Solåsen Handel till Niam

Transaktioner Genesta säljer sin del av handelsparken Solåsen Handel i Jönköping på uppdrag av fonden, GNRE Core Plus, till Niam.
Publicerad den 1 September 2022

Solåsen Handel ligger längs med E4:an i ett av de mest expansiva områdena i Jönköping. Den cirka 36 000 kvadratmeter stora parken förvärvades i juli 2018 och har sedan dess utvecklats och byggts ut. Nya hyresgäster har tillkommit och gjort utbudet större och bredare; Dollarstore, Bygghemma, Trademax, Nordic Wellness och restaurang Brödernas för att nämna några.
– Solåsen Handel har blivit en ännu mer populär shoppingdestination, samtidigt har vi gett våra investerare en solid avkastning. Vi är nöjda med hur vi har utvecklat handelsparken under vår tid, säger Genestas vd David Neil.
– Vi är glada att kunna meddela att vi har förvärvat en väl fungerande handelsplats med starka hyresgäster, väl positionerad i Jönköpingsregionen. Niam kommer att fortsätta utveckla och stärka destinationen, bland annat genom en rad olika ESG-initiativ, säger Victor Wettergren, fondchef på Niam.

Förra veckan öppnade Media Markt en ny butik i nya toppmoderna lokaler precis som XXL gjorde tidigare under året. Inredningen av Dollarstores lokaler, en 4 500 kvadratmeter stor butik, tillika en av kedjans största i landet, har påbörjats och beräknas öppna vid årsskiftet.
– På uppdrag av efterträdarfonden, GNRE Core Plus open-ended fortsätter vi att söka attraktiva möjligheter i bra lägen över hela Norden, säger David Neil.

Gernandt & Danielsson var Genestas rådgivare i transaktionen.

AG Advokat har varit legal rådgivare till Niam i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige