Image

Generationsväxling på Peab Bostad

Bolag Sedan halvårsskiftet har Staffan Lundqvist tagit över stafettpinnen efter Pehr-Olof "Pelle" Olofsson som regionchef för Peab Bostad region väst. Staffan och Pelle har arbetat tillsammans under flera år och kommer även framöver att ha ett viktigt utbyte när Pelle fortsätter som regionchef för Fastighetsutveckling.
Publicerad den 30 Augusti 2018
Staffan Lundqvist är ny regionchef på Peab Bostad och efterträder Pelle Olofsson. Bild: Jan-Olof Ekelund
Staffan Lundqvist är ny regionchef på Peab Bostad och efterträder Pelle Olofsson.

Även om de började arbeta tillsammans för åtta år sedan, så har de en historik som förenar dem och går betydligt längre tillbaka i tiden. De är båda långvägare inom branschen, Peab och Peab Bostad.
– Det är en fantastisk regional utveckling vi fått vara med om sedan 2010 för Peab Bostad. Vi sätter allt fler bostäder på marknaden och är med i samhällsutvecklingen i många kommuner i vår region. Detta förenat med god ekonomi och kunder som ger oss allt högre betyg. Mot den bakgrunden känns det bra att lämna över ansvaret till Staffan, konstaterar Pelle Olofsson.

– Vi tror båda på ett prestigelöst ledarskap och därför är det en tillgång att Pelle är kvar inom Peab. Men nu är det upp till mig att leda regionen och medarbetare efter mina tankar, idéer och erfarenhet. En viss skillnad på ledarskapet kommer säkert både medarbetare och kunder att märka och det är precis som det ska vara, slår Staffan fast.

Ni är båda långvägare inom Peab, vad skulle ni vilja säga är typiskt för Peab och Peab Bostad som arbetsgivare?
– Att vi på riktigt lever upp till våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga. Det är i varje fall därför jag valt att utvecklas inom bolaget. Det är lätt att trivas på Peab om man delar dessa värderingar, svarar Staffan Lundqvist.

– Jag kommer från en familj som varit verksam inom byggsektorn på lokal nivå och faktum är att Peab till stora delar agerar som en lokal entreprenör även om vi är ett av Sveriges största byggföretag med en stark mamma i ryggen. Grundarnas värderingar genomsyrar företaget och det har jag alltid upplevt som en styrka. Det märker vi också på antalet medarbetare som kommer tillbaka efter att ha varit ute och vänt i andra bolag i branschen, säger Pelle Olofsson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny miljard på kontot – här vill SLP förvärva

Bolag SLP laddar på för nya förvärv. Efter nyemissionen berättar vd Tommy Åstrand var och vilken typ av fastigheter man ska investera den nya miljarden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige