Image
Byggnads AB Gösta Bengtsson och Kaminsky Arkitektur vinner en markanvisningstävling i Trelleborg.
Byggnads AB Gösta Bengtsson och Kaminsky Arkitektur vinner en markanvisningstävling i Trelleborg. Bild: Kaminsky/Monolot

GB Byggnads och Kaminsky vinner markanvisningstävling i Trelleborg

Bygg/Arkitektur GB Byggnads AB och Kaminsky Arkitektur har vunnit markanvisningstävlingen för Kvarteret Ask i Trelleborg.
Publicerad den 30 September 2021

Förslaget kommer att markera Trelleborgs nya entré och tar avstamp i övergången mellan lantbruk och aktiv urban miljö.

Sex byggnader med 79 lägenheter – 6 500 kvadratmeter BTA – planeras.

– Vi är väldigt nöjda med vårt förslag och hur vi disponerat tomten på ett lekfullt vis med en spännande takkonstruktion som producerar energi samt försökt använda tomten i ett större syfte att ge utrymme för fler ekosystemtjänster och biologisk mångfald. Med detta förslag ser vi fram emot att vara en del i framtida utvecklingen av Trelleborg, säger Kristoffer Bengtsson, vd för Byggnads AB Gösta Bengtsson.

– Det känns fantastiskt roligt att för andra gången på kort tid vinna i Trelleborg och särskilt tillsammans med en byggherre med ett brinnande intresse för att skapa god arkitektur och goda bostäder, en förutsättning för ett bra projekt, säger Joakim Kaminsky, vd och grundare, Kaminsky Arkitektur.

Ur juryns motivering: “Det vinnande förslaget har en nyskapande behandling av traditionella volymer och material. Det unika formspråket blir en fin entré till Trelleborg."

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige