Image

Gavlegårdarna säljer 371 lägenheter

TRANSAKTIONER Nu har de sista 371 av de 600 aviserade lägenheterna sålts av Gavlegårdarna. Köpare är åtta lokala företagare och köpeskillingen uppgår till 172 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Februari 2010

Gavlegårdarna som tidigare aviserat att man under de närmaste åren skall sälja 600 lägenheter har tidigare i år meddelat att de första 239 lägenheterna sålts. Nu har man sålt ytterligare 371 lägenheter och har härigenom slutfört sitt försäljningsåtagande för den här gången.

Den nu genomförda försäljningen avser 16 hus, renoverade på 1980-talet, i stadsdelen Brynäs. Köpet har genomförts i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 172 miljoner kronor. Beståndet omfattar cirka 22 500 kvadratmeter, nästan uteslutande bostäder.

Ulf Egerfält, finanschef på Gavlegårdarna, säger att man är glad att NAI Svefa, som har haft försäljningsuppdraget för Gavlegårdarnas försäljningar, även den här gången kunnat slutföra affären med mycket gott resultat och med en stark köpare.

Köparen är ett nybildat konsortium med flera välrenommerade delägare, kända från Gävles lokala näringsliv, några från fastighetsbranschen och några med bakgrund från ett par av stadens mest anrika företag.

På NAI Svefa är man nöjda med affären och ser en tydlig positiv tenden när det gäller just bostadsfastigheter.

- Inom kort kommer årets första upplaga av Svensk Fastighetsmarknad ut. I vår rapport noterar vi att bostadsfastigheter är de som minst drabbats av krisen, något som också återspeglas i transaktionsmarknaden. De kommunala bostadsbolagen minskar sina bestånd av bostäder, för att öka differentieringen eller skaffa sig ekonomi för andra angelägna behov, säger Lars Haag, affärsområdeschef för Värdering och Analys på NAI Svefa.

Ordförande i det nya ägarkonsortiet blir, enligt Gefle Dagblad, Jan Johansson, delägare bland annat i Furuvik och Engeltofta. Övriga ägare är Leif Hessel, Anders Tangen, Filip Andersson, Sven Engwall, Per Söderström och Tomas Andersson.
Vd i konsortiet blir Mats Söderström


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige