Image

Fruängen får ny skola och nytt bibliotek

Uthyrning Fruängens bibliotek flyttar till nyrenoverade lokaler i Fruängen centrum. Centrumet, som ägs av Citycon, får även en ny förskola med plats för 30 barn.
Publicerad den 30 November 2016
Fruängen centrum. Bild: Citycon
Fruängen centrum.

Biblioteket stänger den 1 december och öppnar igen i januari i ett mer centralt läge.

– Biblioteket kommer att erbjuda en ny och spännande barnavdelning nära entrén för barn i alla åldrar. Det kommer även att finnas större publika ytor med tydligt avgränsade zoner för skilda ändamål, såsom tysta studie- och läsplatser, tidskriftsrum och ungdomshörn, säger Magnus Bergman, regionchef på Citycon.

Förskolan Butaland har skrivit kontrakt med Citycon om att öppna en förskola i Fruängen centrum. Planerna är att förskolan ska öppna i början av april förutsatt att tillstånd och bygglovsansökan beviljas.

– Det bor många barnfamiljer i stadsdelen Hägersten-Liljeholmen. Inflyttningen är stor på grund av nyproduktioner och antalet barn i åldern ett till fem år väntas öka de närmaste åren. Vi är glada att kunna stärka servicen till barnfamiljer med förskola och mer lättillgängligt bibliotek som sätter barnen i centrum, säger Magnus Bergman.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige