Image

Frode Laursen etablerar logistiklager i Eskilstuna

Transaktioner Logistikföretaget Frode Laursen köper i ett första läge 40 000 kvadratmeter tomt med expansionsmöjligheter för att över tid kunna etablera verksamhet på upp till 70 000 kvadratmeter lager i Eskilstunas Logistikpark.
Publicerad den 22 April 2016

Närheten till Stockholm, goda relationer med näringslivet och Eskilstuna kombiterminal var viktiga faktorer för etableringsbeslutet.

Det danska företaget Frode Laursen har valt Eskilstuna som plats för sin kommande etablering i Sverige. Eskilstunas strategiska läge i Mälardalen med närheten till Stockholm och kombiterminalen var anledningen till företagets etablering i staden.

- Eskilstuna var den mest optimala platsen för vår kommande etablering i Sverige. Att kunna ligga så nära dels Stockholm, men även kombiterminalen ger oss möjligheter att kunna erbjuda våra kunder en optimal lösning med både lastbil och tåg. Vi har mycket goda relationer med kommunen och Eskilstuna kan erbjuda den arbetskraft som vi är i behov av, säger Thorkil Andersen, vd på Frode Laursen.

Frode Laursen är en av de ledande leverantörerna av kompletta logistiklösningar till dagligvarumarknaden i Norden. Företaget erbjuder ”multishare” lagerhotell och transportsystem. Etableringen i Eskilstuna är en viktig del i företagets nordiska logistiksystem och därför planerar företaget att komma igång med arbetet så fort som möjligt.

- Att Frode Laursen nu etablerar sig i Eskilstuna och Mälardalen är mycket positivt för hela regionen. Det kommer att bidra till nya arbetstillfällen i Eskilstuna inom ett område där vi vet att det finns god kompetens i staden. Det här stärker även stadens och regionens position som en bra plats för att klara en effektiv varuförsörjning, säger Mikael Jonsson, vd för Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Frode Laursen gruppen är verksam i hela Norden och internationellt - och jobbar inom hela logistikkedjan från producenter via ”multishare” lager hotell, till distribution och butiksaktiviteter. Företaget har 550 egna lastbilar, 450 000 kvadratmeter lager, 750 000 kubikmeter kylrum, mer än 2 000 heltidsanställda och över 450 åkare.


Eskilstuna Logistik
Eskilstuna Logistik och Etablering AB:s verksamhetsidé är att erbjuda hållbara och kostnadseffektiva etableringslösningar för handel, logistik, datacenter- och industriverksamhet.
Eskilstuna ligger strategiskt rätt i Mälardalen/Stockholmsregionen - ett av norra Europas ledande tillväxtområden. Regionen har en väl utbyggd infrastruktur - från vägar, järnvägar, flyg, hamnar till trygga el- och kommunikationsnät för IT. En region med välrenommerade universitet, världsledande företag och kompetenta medarbetare.
Eskilstuna drivs av en affärsinriktad kultur, ett mångsidigt näringsliv och en aktiv högskola. En stad där samhälle, näringsliv och skola samverkar för att bygga hållbart företagande, och där människor vill göra skillnad.
Eskilstuna Logistik och Etablering AB:s roll är att utveckla bra förutsättningar för hållbar och kostnadseffektiv företagande genom att tillhandahålla attraktiva etableringslösningar och en enkel och smidig etableringsprocess.
Eskilstuna Logistik och Etablering AB är ett dotterbolag inom koncernen Eskilstuna Kommunföretag AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige