Image

Förvaltaren säljer 37 000 kvm-fastighet

TRANSAKTIONER Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg AB säljer kontorsfastigheten Freden Större 10 i Hallonbergen/Sundbypark. Fastigheten, med 37 250 kvadratmeter kommersiella ytor, säljs för 183,5 miljoner kronor, alltså knappt 5 000 kronor per kvadratmeter.
Publicerad den 22 Juni 2010
Annons
Image

Köpare är Profi Fastigheter.

Bland hyresgästerna i Freden Större märks Sodexho, Migrationsverkets, Pris Xtra och Posten. Profi tillträder fastigheten under 2010. Försäljningen är villkorad av att Sundbybergs kommunfullmäktige godkänner affären.

- Profi är en etablerad aktör med stora möjligheter att utveckla såväl fastigheten som att delta i den stadsdelsförnyelse som kommer att prägla hela Sundbypark och Hallonbergen under de närmaste åren, säger Torsten Josephson, vd på Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg AB.

- Vi är väldigt nöjda över att ha gjort affären med Förvaltaren Lokalfastigheter. Sundbyberg är en av de snabbast växande kommunerna i landet. Det är spännande för oss som arbetar med fastighetsinvesteringar och fastighetsutveckling. Vi ser fram emot att utveckla fastigheten och närområdet vidare tillsammans med våra hyresgäster och Sundbybergs kommun under de kommanden åren, säger Profis vd Staffan Olsson.

Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg AB är ett helägt dotterbolag till kommunägda Fastighets AB Förvaltaren.

Catella har varit rådgivare till säljaren.

Advokatfirman Glimstedt har biträtt Profi Fastigheter i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Heimstaden testar udda inslag i Kronprinsen

Bolag Om en månad invigs första delen av det nyrenoverade Kronprinsen i Malmö. En del av fokuset i den kommersiella ytan är på träning och hälsa. Fastighetssverige tog därför pulsen på Heimstaden om hur det ska gå med deras "nära-centrum stadsdelscentrum" nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige