Image
Fortinova köper centrumfastighet i Varberg.
Fortinova köper centrumfastighet i Varberg. Bild: Fortinova

Fortinova köper centrumfastighet i Varberg

Transaktioner Fortinova har ingått avtal med Varbergs Bostads AB avseende fastigheten Varberg Färgaren 10. Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 32,7 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.
Publicerad den 22 December 2020

Den preliminära köpeskillingen för aktierna bedöms uppgå till cirka 17,1 miljoner kronor och ska erläggas i samband med tillträde som beräknas ske under första kvartalet 2021. Finansiering av förvärvet vid tillträde planeras att ske genom egen kassa. Avtalet är villkorat av beslut i kommunfullmäktige för Varbergs kommun. Samhällsanknutna hyresgäster såsom Varbergs Kommun, tandläkar- och psykologmottagning står för ungefär hälften av hyresintäkterna. Den uthyrningsbara arean uppgår till 2 944 kvadratmeter med ett hyresvärde om 3,8 miljoner kronor.

– Vi köper denna fastighet för att vi tycker att läget är väldigt bra. Fastigheten ligger mitt i centrum, knappt 100 meter från Stora Torget men ändå nära hamnen och havet. Just nu byggs Västbanan och en tågtunnel med dubbelspår vilket ökar intresset för stan ännu mer. Det tillsammans med utvecklingen av den nya stadsdelen Västerport gör att vi tror att efterfrågan på ytorna kommer att finnas på både kort och lång sikt. Vi är glada för vår gemensamma affär med Varbergs Bostad och ser fram emot att ta över förvaltningen av fastigheten, säger Anders Valdemarsson, vice vd för Fortinova Fastigheter AB.

CBRE har agerat transaktionsrådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige