Image

Första hyresgästen klar i kvarteret Spektern

UTHYRNING Vasakronan har gjort den första uthyrningen i ombyggnadsprojektet på Regeringsgatan 26-28 i kvarteret Spektern. Spelföretaget Betsson flyttar i mars 2010 in på cirka 1 700 kvadratmeter i den nyrenoverade fastigheten mitt i Stockholms city. Avtalet är femårigt.
Publicerad den 8 Maj 2009

Fastigheten i kvarteret Spektern, som räknas som en av de främst bevarade 70-talsfastigheterna i Stockholm, genomgår just nu en större renovering och ombyggnad. Huset unika karaktär bevaras samtidigt som flexibla och moderna kontor skapas i fem plan. Gatuplanet rymmer butiker och restauranger och en helt ny entré tas upp på Regeringsgatan 28. Till fastigheten hör även tre innegårdar. Smarta installationssystem kombinerat med en genomtänkt byggteknik gör att huset kan klassas som en så kallad Green Building enligt EU:s krav.

Fastigheten omfattar cirka 26 000 kvadratmeter kontors- och butikslokaler. Investeringen i ombyggnadsprojektet uppgår till cirka 158 miljoner kronor.

- Vi är glada att kunna erbjuda Betsson moderna och miljövänliga lokaler i ett av Stockholms absolut mest centrala lägen och ser fram emot ett gott samarbete. Detta är vår första affär i den nyrenoverade fastigheten, som kommer att vara klar för inflyttning under 2010, säger Eva Henriksson, affärsområdeschef Vasakronan Stockholm.

- Betsson värderar god arbetsmiljö högt. Vi kommer att sitta i ett av Stockholms bästa lägen med perfekta lokaler, både funktionella och moderna, säger Pontus Lindwall, vd för Betsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige