Image

Första hyresgästen klar i Jernhusens nya kontorshus

Uthyrning Jernhusen har tecknat hyresavtal med Bona för ett våningsplan i Foajén. Foajén är det andra kontorshuset som Jernhusen bygger i Södra Nyhamnen, den nya stadsdelen vid Malmö Centralstation.
Publicerad den 15 Februari 2018
Foajén i Södra Nyhamnen. Bild: Jernhusen
Foajén i Södra Nyhamnen.

Bona, som levererar produkter för installation, underhåll och renovering av trägolv, hyr hela plan sex för 35 personer i koncernledning och andra koncernövergripande funktioner. Bonas flytt är planerad till december 2019, när fastigheten står klar för inflyttning.

Foajén blir arbetsplats för cirka 700 personer. Hållbarhet och välbefinnande står i fokus med målsättningen att nå certifiering enligt både Breeam Excellent och Well nivå guld.

– Vi är glada att få hälsa Bona välkomna till Foajén. Vi utformar kontoren med fokus på att människor ska få en smidig arbetsdag och trivas på jobbet. Här finns gott om plats att hämta ny energi, både i huset och i kvarteren runt omkring, säger Freddie Bergkvist, projektchef på Jernhusen.

– Bona har en ambitiös tillväxtstrategi och vi behöver hitta nya lösningar för våra kontorsutrymmen. Foajén är med sitt centrala läge helt optimalt utifrån vårt behov av internationella kommunikationer och för närheten till kollektivtrafiken. Foajéns miljöklassningar Breeam och Well är också viktiga för oss då de stödjer vårt hållbarhetsarbete. Vi tilltalades även av de moderna utrymmena som möjliggör både interaktion och flexibilitet, säger Kerstin Lindell, vd för Bona.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige