Image

Första hyresgästen klar för ProLogis Park

AFFÄRER DHL hyr 23000 kvadratmeter i ProLogis jättelager i Jönköping. Därmed är de den första hyresgästen och hyr ungefär en fjärdedel av den totala ytan.
Publicerad den 4 Februari 2008

Uppdraget att bygga anläggningen har gått till Logistic Contractor. Den totala ytan blir på 85000 kvadratmeter och kommer att vara över en halv kilometer lång. Det motsvarar drygt elva fotbollsplaner och byggnaden blir en av de största logistikanläggningar som byggts i Sverige.

- DHL är en av ProLogis största globala kunder och det är positivt att vi utökar samarbetet ännu mer på den svenska marknaden. ProLogis verksamhet expanderar kraftigt och enbart i år ska vi investera cirka 700 miljoner kronor på den nordiska marknaden, säger Asgeir B Torfason, regionchef för ProLogis Norden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige