Image

Flera uthyrningar i Stations- huset vid Norra Bantorget

Uthyrning Stationshuset vid Norra Bantorget har i omgångar stått tomt, men har nu fyllts med nytt liv.
Publicerad den 25 Maj 2011
Stationshuset vid Norra Bantorget. Bild: Jones Lang Lasalle. Bild: JLL
Stationshuset vid Norra Bantorget. Bild: Jones Lang Lasalle.

Hefab förvärvade fastigheten från Jernhusen i början av april 2010 som ett första led i att komplettera sin befintliga bostadsportfölj med kommersiella fastigheter.

- Det gamla ”Stationshuset” är återigen fyllt med liv och rörelse. Vi är mycket glada över att projektet har blivit så framgångsrikt och att det har blivit en bra mix av hyresgäster. Hyresgästerna som flyttar in hos oss är bland annat Apsis Consulting, SAB Miller, Trustwave och Le Bureau, säger Mathias Borg, vd på Hefab.

Hefab äger idag ett 20-tal bostadsfastigheter med cirka 750 lägenheter. Hefab är främst verksamma med att bygga och förvalta bostäder med hög standard. I dess strategi att bredda sin verksamhet har man förvärvat stationshuset på Lilla Bantorget. Stationshuset är beläget i ett av de mest expansiva områdena i citykärnan med prominenta grannar som Clarion Sign Hotel, Kungsbrohuset och Flat Iron Building.

Jones Lang Lasalle har på uppdrag av Hefab svarat för uthyrningen.

- Hela projektet har varit fantastiskt, speciellt när utgången av det hela har varit så framgångsrik. Sedan förvärvet har vi lyckats marknadsföra, renovera och hyra ut. Hyresgästerna har dessutom i stort sett redan flyttat in, allt på knappt ett år. Det har varit ett otroligt intresse på marknaden vilket har genererat en hyresnivå som nästan fördubblat fastighetens värde, säger Magnus Carlsson på Jones Lang Lasalle.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige