Image

Findus huvudkontor flyttar till Malmö

Uthyrning Findus Sverige flyttar sitt huvudkontor från Bjuv till Executive Propertys fastighet vid Hjälmarekajen i centrala Malmö.
Publicerad den 20 Oktober 2016
Annons
Image

Findus hyr cirka 2 000 kvadratmeter i fastigheten Scylla 2, på Nordenskiöldsgatan 8, med beräknad inflyttning under januari 2017.

– Vi på Executive Property är glada och stolta över att Findus valde Hjälmarekajen när de nu flyttar sin verksamhet från Bjuv till Malmö. Man kommer få ett fantastiskt kontor med utsikt över vattnet och har  gjort det enkelt för sin pendlande personal med centralstationens uppgång vid Anna Linds plats direkt utanför entrédörren och Kastrups flygplats endast 20 minuter bort. Lokalerna kommer att anpassas för Findus behov genom ombyggnad, med bland annat ett provningskök, säger Erik Linder vd på Executive  Property.

– Trenden att flytta huvudkontoret till Malmö håller i sig och vi kan konstatera att av totalt cirka 9 300 kvadratmeter i fastigheten har vi nu bara ytterligare cirka 1 000 kvadratmeter att hyra ut, och åter igen bevisas den gamla fastighetsdevisen ”läge, läge, läge” säger Erik Linder.

Sedan förra året ägs Findus av brittiska koncernen Nomad Foods och tidigare i år beslutade företaget att produktionen skulle flytta från Bjuv till Tyskland.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Executive Property Europe AB på Branschguiden

Executive Property är ett familjeägt fastighetsbolag som förvärvar och förvaltar kommersiella fastigheter av högsta kvalitet på bästa möjliga läge, främst i Öresundsregionen.

Vi hyr ut kontors- och butikslokaler, men även hotell samt privatboenden. Dessutom äger och driver vi utvecklingsprojekt i form av Gertrudsvik Sjöstad samt fjällanläggningarna Storlien och Trillevallen.

Executive Property investerar för att behålla, inte för spekulation, och vår belåningsgrad är mycket låg. Denna långsiktighet, i kombination med vår ambition att alltid hålla en mycket hög...

Läs mer om Executive Property Europe AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige