Totalt har 165 fastighetsföretag som är verksamma i Linköping och Norrköping svarat på enkäten och därmed talat om hur man ser på kommunernas samarbete idag och i framtiden.
Utredningen visar att samarbetstanken får ett starkt stöd. 61 procent av de svarande med fem eller fler fastigheter, anser att ett närmare samarbete kommer att inverka positivt på deras affärer.
- Utredningen är intressant och visar att det arbete som redan har gjorts är lovvärt. Men nu är det dags att öka samarbetet och ta krafttag för att bygga upp en gemensam region som kan bli underlag för ekonomisk tillväxt och därmed en växande arbetsmarknad, säger Rikard Norman, ansvarig för näringspolitik på Fastighetsägarna Linköping.
Fastighetsföretagare i Norrköping har en något mer positiv syn på samarbetet och nyttan av ett fördjupat samarbete än kollegorna i Linköping. Samtliga fastighetsföretagare anser att gemensamma visioner (66 procent) och ett gemensamt marknadsbolag (61 procent) är de viktigaste punkterna för att utveckla samarbetet.
Undersökningen visar också att förtroendet för näringslivet i de båda kommunerna är ganska stort. Generellt kan sägas att fastighetsbranschen i Norrköping har något större förtroende för näringslivet i Linköping än vice versa. Detta mönster gäller även när det gäller politikerna i respektive kommun. 57 procent av de tillfrågade har stort, eller mycket stort förtroende för politikerna i Linköping. Motsvarande siffra för Norrköpings politiker är 39 procent.
Men även om en majoritet tycker att ett samarbete är den bästa vägen vill man inte gå hur långt som helst. En majoritet är emot att Linköping och Norrköping bildar en gemensam kommun.
Bostäder Det är halvtid i hyresförhandlingarna och ett snitt på de förhandlade hyrorna ligger på cirka 5,91 procent. Fastighetssverige har tittar närmare på vilka som är Sveriges största ägare av hyresrätter.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.