Image

Fastighets-vd misstänkt för miljonskattesvindel

JURIDIK Krister Norén, vd för Noréns Fastigheter AB i Hässleholm misstänks ha låtit sitt företag betala privatresor världen över, restaurangbesök och lyxinköp. Enligt Skatteverket ska han ha fifflat bort fem miljoner kronor.
Publicerad den 2 Oktober 2009

Skatteverkets undersökning blev offentlig i onsdags. Enligt Skatteverket ska Krister Noréns fifflande ha undanhållit fem miljoner kronor från det allmänna. Han riskerar nu åtal, skriver Kristianstadsbladet.

Krister Norén var tidigare moderat politiker och ordförande för Företagarna i Skåne. Förutom att han är vd för Noréns Fastigheter AB i Hässleholm driver han också ett företag som äger ytterligare fastigheter i Hässleholm och Stockholm. Han har även inflytande i sin hustrus fastighetsbolag KB Majo 4, enligt tidningen.

Kristianstadsbladet ger många exempel på skattefusk som framkommer i Skatteverkets granskning:

# Norén har rest till Österrike, Cypern, Sydafrika och Kina och bokfört kostnaderna på företaget.

# Tillsammans med bekanta och deras makar och vänner har han på helgerna gjort restaurangbesök på golf- och travbanor.

# Inköp på Hugo Boss, Cenino, Donna och andra exklusiva modebutiker har bokförts som arbetskläder. Matbord, köksstolar och karmstolar, formgivna av designern Josef Frank, bokfördes som kontorsmöbler men levererades till ett sommarhus i Båstad.

# I huset i Båstad har också ny glasmosaik, golv- och väggplattor monterats. Ett nytt kök har installerats och omfattande el- och måleriarbeten gjorts.

# I Båstad driver Krister Norén Hotell Båstad AB. Trots att företaget är vilande sedan 2002 beställde han dit duntäcken, tv-utrustning och en säng för tiotusentals kronor.

# Skatteverket kritiserar att Krister Norén, hustrun och sönerna bott i koncernens lägenheter i Hässleholm och Stockholm utan att betala hyra. Privata bilresor, reparationer av den personliga BMW:n, inköp av valstuga och betalning av medlemskap i Rotary är andra punkter på listan i utredningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige