Image
Björn Rosengren, styrelseordförande och tf vd i Fastator.
Björn Rosengren, styrelseordförande och tf vd i Fastator. Bild: Fastator

Fastator avyttrar aktier i Studentbostäder i Norden

Bolag Fastator avyttrar aktier i Studentbostäder i Norden och återupptar räntebetalningar.
Publicerad den 19 Mars 2024

Fastator har tecknat avtal kring försäljning av delar av Fastators innehav i Studentbostäder i Norden AB. Försäljningen sker utanför börsen och till fler olika parter. Utöver dessa bindande avtal pågår diskussioner om att återstående del av aktieposten. Aktierna har sålts till ett pris om 74 öre per aktie, vilket är i linje med vad aktien handlas för på marknaden.

Transaktionerna kommer att clearas via banksystemet vilket beräknas ta innevarande dag plus två bankdagar. Så snart de likvida medlen har nått Fastator kommer bolaget att instruera Euroclear att administrera utbetalning till Fastators obligationsinvesterare. Exakt dag kommer att meddelas via pressmeddelande, enligt bolaget.
– Vi har för närvarande bindande avtal om försäljning av aktier för drygt 29 miljoner kronor, vilket är mycket glädjande. Det innebär att den tillfälliga pausen av betalning av obligationsräntor nu snart är över, säger Björn Rosengren, tf vd i Fastator.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige