Image

Fabege hyr ut och drar igång projekt i Arenastaden

Uthyrning Fabege har tecknat ett 10-årigt avtal med Svenska Spel om uthyrning av lokaler i fastigheten Uarda 1 i Arenastaden, Solna. Uthyrningen innebär att Fabege nu satsar en dryg halv miljard i nästa etapp av fastigheten.
Publicerad den 31 Juli 2013
Arenastaden. Bild: Fabege
Arenastaden.

Inflyttning beräknas ske den 1 februari 2016. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till cirka 25 miljoner kronor årligen inklusive momskompensation.

Svenska Spel är hyresgäst hos Fabege sedan tidigare och nettouthyrningen påverkas inte.

Uthyrningen innebär att Fabege nu investerar 569 miljoner kronor i nästa etapp av Uarda 1 som totalt omfattar 17 600 kvadratmeter.

– Vi har haft ett bra samarbete med Fabege i flera år och är glada att vi nu kommit överens om ett nytt avtal. Vi flyttar till fräscha och ändamålsenliga lokaler men får också en arbetsplats som bättre speglar vår interna kultur och som stärker bilden av oss som ett modernt företag, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Arenastaden fortsätter att växa. Under 2012 flyttade många nya hyresgäster in, vilket innebar att över 4 000 personer fick nya arbetsplatser i den nya stadsdelen. Och tillväxten fortsätter under 2013. Under våren flyttade Friends, organisationen mot mobbning som namngivit både Friends Arena och Quality Hotel Friends, in i Arenastaden. Under sommaren öppnar AIK en butik på 250 kvadratmeter. Och under hösten 2013 flyttar både Nordic Fast Food AB med snabbmatskedjan Sibylla och Jetpak sina huvudkontor till Arenastaden samtidigt som Sveriges största kontorshotellsoperatör, Quick Office, öppnar både kontorshotell och kommer att driva en konferensanläggning på Dalvägen 8.

– Vi har länge haft visionen om Arenastaden som en fantastisk miljö för företag att bedriva framgångsrika verksamheter på. En plats med citypuls, bra service, närhet till naturen och bra kommunikationer. Det är mycket glädjande att se att allt fler företag upptäcker områdets kvaliteter, kommenterar Fabeges vd Christian Hermelin.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige