Image

Estea köper i Stockholm

Transaktioner Estea har genom dotterbolag köpt fastigheten Vreten 12 i Västberga industriområde i södra Stockholm.
Publicerad den 16 April 2015

Säljare är CA Fastigheter.

- Generellt vill vi utöka vår fastighetsportfölj i Stockholm men när vi nu utvecklat denna fastighet åt Bukowskis samtidigt som marknaden för fastigheter bedöms som mycket gynnsam valde vi trots detta att sälja. Vi kommer fortsätta att aktivt söka efter investeringsobjekt i Stockholm för att utöka vår verksamhet med såväl projekt- som förvaltningsfastigheter. Inriktningen är en blandad portfölj med såväl bostäder som kommersiella fastigheter i hela Stor Stockholmsområdet, säger CA Fastigheters vd Johan Damne.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 8 398 kvadratmeter. Fastigheten är i dag uthyrd till cirka 70 procent med Bukowskis Market som hyresgäst. Avtalet med Bukowskis sträcker sig i drygt fyra år, säljaren lämnar hyresgaranti på den vakanta ytan i två år. Beräknade årliga hyresintäkter uppgår till cirka 7,9 miljoner kronor.

Västberga ligger cirka sju kilometer sydväst om centrala Stockholm, har utmärkta kommunikationer och närhet till all tänkbar service. Direkt anslutning till Essingeleden, E4/20, gynnar fastigheten.

- Stockholm är Sveriges tillväxtmotor och Västberga är ett av de mest dynamiska industriområdena i staden. Förvärvet känns mycket intressant, inte minst med tanke den utvecklingspotential som finns på den vakanta ytan, säger David Ekberg, transaktionschef på Estea.

Bolaget äger sedan tidigare Klädeshandlaren 15 i Nyköping som inrymmer butikslokaler, kontorslokaler och vård- och utbildningslokaler, samt fyra handelsfastigheter i Motala. Bolagets kapitalandelsbevis är upptagna till handel på NDX Börsen.

Rådgivare till säljaren har varit Catella Corporate Finance.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Castellums aktieägare sitter i en guldsits"

Bolag Castellum redovisade en oväntat stark nettouthyrning under avslutningen av 2020 och vd:n Henrik Saxborn tycker det vittnar om en stor motståndskraft på den nordiska kontorsmarknaden. För Fastighetssverige berättar han mer om bolagets starka bokslut, hur han ser på konkurrensen kring Entra och varför Castellums aktieägare är i ett guldläge oavsett om Entra-affären slutförs eller inte.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY