Image

Entreprenör tvingas sälja herrgård

AFFÄRER Bankerna säger nej till nya lån till entreprenören Johan Danielsson i Karlstad. Nu tvingas han därför sälja en av Värmlands mest kända herrgårdar, Dömle Herrgård.
Publicerad den 2 April 2009

Banker och övriga finansinstitut har sagt nej till att omsätta en gammal kapitalskuld till nytt lån, skriver Nya Wermlandstidningen.

- Jag har råkat ut för det som många andra företagare råkat ut för. Bankerna och de andra finansinstituten säger nej till nya lån. Nu måste jag klara ut den här historien på bästa möjliga sätt, säger Johan Danielsson, till NWT.

Dömle Herrgård drivs i två bolag, ett driftsbolag och ett fastighetsbolag.
– Det är fastighetsbolaget som drabbas av finansinstitutens nej, säger Johan Danielsson.

Nu bjuder han ut Dömle Herrgård till försäljning.

Det var 2004 som Johan Danielsson förvärvade den dåvarande stiftsgården som sedan bytte namn till Dömle Herrgård. Herrgården har 30 dubbelrum och 25 enkelrum. Matsalar för drygt 125 gäster, tennisbana, fotbollsplan, kyrka och alldeles vid knuten en 18 håls golfbana, skriver tidningen.

– Jag tror att en ny ägare till Dömle kommer till dukat bord. Om man undantar min kapitalskuld så flyter det på ganska bra.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige