Image
Emilshus förvärvar av Corem för 713 miljoner kronor.
Emilshus förvärvar av Corem för 713 miljoner kronor. Bild: Istock

Emilshus förvärvar av Corem för 713 miljoner kronor

Transaktioner Emilshus har förvärvat fastigheter med lätt industri i Jönköping och Linköping för 713 miljoner kronor. Säljare är Corem.
Publicerad den 27 Mars 2024

Emilshus har förvärvat 16 fastigheter i Jönköping och två fastigheter i Linköping med en total uthyrningsbar area om 65 290 kvadratmeter och en genomsnittlig återstående hyrestid om 5,1 år. Årligt hyresvärde uppgår till 65 miljoner kronor.

Fastigheterna i Jönköping ligger i Ljungarum, Torsvik och på Gamla flygfältet i Jönköping. Fastigheterna i Linköping är belägna i Torvinge industriområde invid E4:an. Fastigheterna har en uthyrningsgrad om 96 procent.

– En strategiskt viktig affär för Emilshus som genom förvärvet blir en stor aktör i Jönköpingsregionen. Fastigheterna är välavkastande, belägna i bra mikrolägen och har en lång återstående hyrestid. En affär i linje med Emilshus strategi, kommenterar Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

I och med denna försäljning lämnar Corem Jönköping.

– Försäljningarna frigör kapital för nya affärsmöjligheter och fortsatt minskad skuldsättning. Corem gör en geografisk renodling och samtidigt får köparen i Jönköping en väldigt fin och samlad portfölj för vidare utveckling, säger Peeter Kinnunen, transaktionschef på Corem.

Corem säljer även ytterligare tre fastigheter till en icke namngiven köpare. I Huddinge säljs fastigheten Ellipsen 5 och i Linköping säljs tomträtterna till fastigheterna Magneten 2 och Megafonen 4. Fastigheterna har huvudsakligen ytor för lätt industri och lager, med en total uthyrningsbar area om cirka 9 050 kvadratmeter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige