Image
Elgiganten öppnar flaggskeppsbutik i Gallerian.
Elgiganten öppnar flaggskeppsbutik i Gallerian. Bild: AMF Fastigheter

Elgiganten öppnar flaggskeppsbutik i Gallerian

Uthyrning Nyetableringarna tar ytterligare fart i Gallerian. Det står nu klart att Elgiganten satsar stort på en tongivande flaggskeppsbutik i Gallerian med ett helt nytt koncept som kombinerar den digitala och analoga shoppingupplevelsen. Elgigantens butik kommer att husera på 1 400 kvadratmeter och inta ett av de mer synliga lägena mot Regeringsgatan och Hamngatan.
Publicerad den 17 Juni 2021

Nu när restriktionerna lättar i pandemins spår ser flera initiativ för framtidens handel dagens ljus. Elgigantens kommande etablering ska stärka shoppingupplevelsen inom gaming, telekom, smarta hem-produkter, hushåll och underhållning och går i linje med utvecklingen av nya Gallerian som erbjuder ett brett utbud av upplevelser, restauranger och shopping under ett tak.
– Med den här flaggskeppssatsningen från Elgiganten är vi glada att kunna erbjuda våra kunder en spännande och förbättrad shoppingupplevelse inom segmentet teknik och smarta hem. Vi ser fram emot att välkomna våra besökare till en ny shoppingupplevelse och destination i början av 2022, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

Elgigantens nya flaggskeppsbutik kommer att ha en egen entré från gatuplan i korsningen Regeringsgatan Hamngatan samt ytterligare en entré i Gallerian. Merparten av butiksytorna återfinns på plan 4, en våning upp från gatuplanet. Den nya butiken bygger på ett helt nytt koncept som integrerar det digitala och analoga och kommer att erbjuda spännande lösningar både för privatkonsumenter och företag.
– Det här är en otroligt viktig etablering för oss. Vi kommer att finnas i ett unikt läge i hjärtat av Stockholm och ha ett nytt koncept som du inte hittar någon annanstans i Sverige. Kundernas beteende och behov utvecklas och det är viktigt att vi anpassar oss efter det. Vår framgång baseras till stor del på att vi finns lättillgängliga för våra kunder och kan erbjuda snabb service och en bra upplevelse. Den här etableringen i Gallerian möjliggör det, säger Niclas Eriksson, vd för Elgiganten.

Elgiganten ser fortsatt att de fysiska butikerna fyller en väldigt viktig funktion för kunderna. Kombinationen av den analoga butiksmiljön och den digitala och uppkopplade världen möjliggör ett bredare sortiment och en mer flexibel kundupplevelse. Förutom att klämma och känna kommer kunderna till exempel att kunna koppla upp och testa produkterna i miljöer som känns mer som hemma.

Samtliga avdelningar har utvecklats med helt nya lösningar när det kommer till gaming, smarta hem-produkter, hushåll och underhållning. I tillägg får telekomavdelningen ett helt eget våningsplan och sortimentet utökas. Tjänsteutbudet breddas ytterligare och kombineras med smarta och mer hållbara alternativ.

Elgigantens nya flaggskeppsbutik öppnar i början av 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige