Image

ELF Development kliver in på svenska marknaden

Transaktioner Danska ELF Development tar steget in på den svenska marknaden. Bolaget köper 20 000 kvadratmeter byggrätter i Limhamn från Bonava.
Publicerad den 31 Januari 2017
Danska ELF Development tar steget in på den svenska marknaden. Bolaget köper 20 000 kvadratmeter byggrätter i Limhamn från Bonava. Bild: Cushman & Wakefield
Danska ELF Development tar steget in på den svenska marknaden. Bolaget köper 20 000 kvadratmeter byggrätter i Limhamn från Bonava.

På uppdrag av Bonava har Cushman & Wakefield sålt 20 000 kvadratmeter byggrätter i Limhamn. Området har av Bonava utvecklats från ett industriområde till ett bostadsområde. För Bonava innebär försäljningen ett ökat fokus på hyresrätter i Malmö, då de byggrätter som nu säljs är tänkta för bostadsrätter.

Slutlig köpare blev ELF Development A/S, en dansk bostadsutvecklare och samhällsbyggare som genom förvärvet gör sitt inträde på svenska fastighetsmarknaden. Affären ger ELF Development möjlighet att, i tre etapper, utveckla attraktiva bostadsrätter längs kajkanten i Limhamn. För att utveckla området sätts en organisation upp under ett svenskt bolag, ELF Development AB, som etablerar kontor i Malmö. Projektet i Limhamn är ELF Developments första satsning utanför Danmark.

ELF Development har i dag en projektportfölj för utveckling på cirka 200 000 kvadratmeter i Storköpenhamn. En del av detta utvecklas för förvaltning i den egna fastighetsportföljen, som i dag har ett värde på cirka 1,8 miljarder svenska kronor.

ELF genomför projektet i samarbete med Jeppsson + Samuelsson Projektutveckling och JJW Arkitekter.

– Den skånska bostadsmarknaden är högst intressant. Samarbetet med Jeppsson+Samuelsson Projektutvekling är en del i vår långsiktiga strategi som även innebär att vi kommer att etablera ett kontor och en organisation i Malmö för framtida förvärv och bostadsutvecklingsprojekt i Sverige, säger Ludvig Find, vd för ELF Development.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige