Image

Dream Logistics till Catena i Ängelholm

Uthyrning Tredjepartslogistikföretaget Dream Logistics startar upp ett nytt lager om 14 500 kvadratmeter i E-City i Ängelholm.
Publicerad den 4 Augusti 2017
Göran Månsson och Jonas Ahlgren. Bild: Dream Logistics
Göran Månsson och Jonas Ahlgren.

På grund av sin kraftiga expansion har Dream Logistics vuxit ur sina lokaler utanför Jönköping och väljer därför att öppna upp ytterligare ett lager i E-City Ängelholm.

– Det finns många skäl till att vi väljer att etablera oss på E-City i Ängelholm. Främst har vi fått ett fantastiskt mottagande av alla personer bakom Catena som utvecklar området. Att byggnationen ligger helt i linje med vårt miljötänk samt en mycket attraktiv placering vid E6 spelar självklart in när vi även framöver ska kunna ge våra kunder högsta servicenivå, säger Jonas Ahlgren, vd på Dream Logistics.

Hela området i Norra Varalöv omfattar möjlig logistikyta om ca 96 000 kvadratmeter och är avsedd för e-handel. Catenakoncernen, genom Queenswall AB, beräknar att den totala investeringen för E-City Engelholm uppgår till drygt 600 miljoner kronor. Hela e-handels-klustrets byggnader kommer att miljöanpassas och certifieras genom Green Building.

– En av målbilderna med vårt E-City i Ängelholm är att stora som små aktörer kan växa i storlek och gemensamt dra lärdom av andras upplevelser. Idag vet vi att vår hyresgäst det vill säga samarbetspartner Dream Logistics (DL) kommer att växa med E-City. Catena genom Queenswall har gett en option till DL att bygga cirka 11 000 kvadratmeter för att svara mot DL:s växtambitioner. Det känns bra när ens idéer skapar arbetstillfällen och verksamhet, som i detta fall Ängelholms kommun, där vi storsatsar, säger Göran Månsson, vd på Queenswall AB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige