Image
Backaplan.
Backaplan. Bild: Göteborgs Stad

Dollarstore öppnar nytt i Göteborg och Trollhättan

Uthyrning CBRE meddelar att man under mars månad har förmedlat två butikslokaler till Dollarstore.
Publicerad den 29 April 2020

En av butikslokalerna är på Överbys Handelsområde i Trollhättan. CBREs uppdragsgivare är Bolist Detaljist AB. De har beslutat att stänga butikskedjan Järnia Outlet, som är nuvarande hyresgäst. Ytan är 2 100 kvadratmeter och Dollarstore tillträder lokalen under april. Förmedlingen har skett via en överlåtelse av hyresrätten till Dollarstore.

Den andra butikslokalen är på Backaplan i Göteborg. Den aktuella lokalen hyrdes tidigare av Toys R Us som gick i konkurs vid årsskiftet 2018/2019. Uthyrningen avser en yta om 2 700 kvadratmeter som Dollarstore tillträder i maj 2020. Denna förhyrning avser en period om ca tre år. Därefter ska byggnaden rivas för att ge plats åt den stora ombyggnation som är planerad för Backaplan. Vid tidpunkten för rivning av byggnaden kommer Dollarstore att flytta in i en nybyggnation strax intill.

Både dessa förhyrningar har genomförts av CBREs Retailgrupp.
– Vi är glada över att vi kunnat hjälpa våra uppdragsgivare att hitta en så bra hyresgäst till dessa två enheter. Jag är övertygad om att Dollarstore kommer att lyckas väl på dessa adresser, säger Bengt Axelsson, Head of Retail, A&T.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige