Image
Den nya fastigheten ligger på Alderholmen i Magasinsområdet, centrala Gävle.
Den nya fastigheten ligger på Alderholmen i Magasinsområdet, centrala Gävle. Bild: Diös

Diös förvärvar fastighet i centrala Gävle

Ekonomi/Finansiering Diös förvärvar en kommersiell fastighet om 1 136 kvadratmeter i Magasinsområdet på Alderholmen i centrala Gävle. Diös äger sedan tidigare ett flertal fastigheter i samma område och syftet är att komplettera och stärka beståndet i den expansiva stadsdelen. Säljare är Fastighetsmani och tillträde sker omgående.
Publicerad den 2 November 2022

Den förvärvade fastigheten har ett årligt hyresvärde på 1,7 miljoner kronor och består av kontorslokaler. Största hyresgäst är Söderberg & Partner. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas under fjärde kvartalet 2022.

– Vi ser ett stort intresse för Magasinsområdet där vi nu stärker vår position med denna fastighet som har god potential med möjlighet att utveckla för fler hyresgäster i ett läge där efterfrågan på kontor växer. Det finns också möjlighet till utbyggnad på den anslutande befintliga parkeringsytan, säger Henrik Sjöstrand, transaktionsansvarig, Diös.

Magasinsområdet i Gävle är under stark utveckling med målet att vara en levande, hållbar, trygg och attraktiv stadsdel fylld av företag, restauranger, caféer och urban service. Här växer en av Gävles attraktivaste platser för företagare fram.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige