Image

Det krävs för att kontorsvakanserna ska leda till bostäder

Bygg/Arkitektur I USA pratas det om en "gyllende biljett" på fastighetsmarknaden – att lyckas hitta en vakant kontorsbyggnad som går att omvandla till bostäder som kan ge en lukrativ framtid. Riktigt så långt har vi inte kommit i Sverige, men med ökande vakanser i framför allt det äldre beståndet kan man fråga sig – när blir det lönsamt att omvandla vakanta kontorsytor till bostäder? Fastighetssverige tar hjälp av Cushman & Wakefields värderare och analytiker Frida Carlsson för att gräva i den och andra frågor kring kontorsomvandlingar.
Publicerad den 25 April 2023
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige