Image

"Det finns en hög planberedskap runt om i landet"

Bostäder I tisdags presenterade Sveriges Kommuner och Regioner resultaten av sin enkät som jämför olika aspekter av detaljplaneområdet. Undersökningen presenteras i år för femte gången och speglar åren 2022-2023. I undersökningen visas bland annat att den sammanlagda planberedskapen för bostäder i Sverige är god. – Det är möjligt att bygga bostäder på många platser i landet, säger Love Edenborg på SKR.
Publicerad den 7 Juni 2024

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige