Image

De får förvalta Waterfront Building

FÖRVALTNING Jones Lang LaSalle har fått det prestigefulla uppdraget att förvalta det nya kontorskomplexet Waterfront Building i Stockholm.
Publicerad den 4 December 2009

Kontorsfastigheten är en del av Stockholm Waterfront, som även innehåller kongresshall med plats för 3 000 deltagare och hotell med 418 rum.

Kontorsfastigheten omfattar 25 000 kvadratmeter och kommer att färdigställas successivt under 2010. Jones Lang LaSalle jobbar även med uthyrningen av kontorsfastigheten som idag är mer än 60 procent uthyrd. Några av de nya hyresgästerna är SCA, Australiensiska Ambassaden, TriOptima och Acando.

Byggnaden ses som ett framgångsexempel som ska använda hälften så mycket energi som EU:s Green Building Standard. Detta uppnås genom smarta lösningar, exempelvis att energi flyttas mellan husets olika delar vid behov.

- Bygget av Waterfront har satt ett nytt benchmark för kontorsyta i Stockholm med en mycket tydlig miljöprofil och hög standard. Vårt mål är naturligtvis att leva upp till och leverera enligt de krav och högt ställda förväntningar som både ägaren och hyresgästerna har på fastigheten, säger Graham Howat, chef för avdelningen Aktiv Förvaltning på Jones Lang LaSalle.

- Vi är mycket glada att i tuff konkurrens ha vunnit detta förvaltningsuppdrag och ser framemot att få tillföra 'Best in Class' förvaltningsstandard för denna fastighet för såväl hållbarhet som andra miljöaspekter, säger Per-Olov Kroonder, kundansvarig på Jones Lang LaSalles avdelning Aktiv Förvaltning.

Jones Lang LaSalle är inom affärsområdet Aktiv Förvaltning specialiserad på fastighetsförvaltning och rådgivning i Sverige och övriga Europa. Som en av de ledande fastighetsförvaltarna i Sverige förvaltar Jones Lang LaSalle över 1,2 miljoner kvadratmeter kommersiella fastigheter, varav närmare 700 000 kvadratmeter utgör detaljhandelsyta.

Ett konsortium, beståend av Jarl Asset Management, Niam Fund III och Carval Investors har sålt Waterfront Building till det tyska försäkringsbolaget MEAG, som tar över när det är färdigbyggt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige