Image
Backa och Selma Lagerlöfs torg är inne i ett stort utvecklingssteg.
Backa och Selma Lagerlöfs torg är inne i ett stort utvecklingssteg. Bild: Okidoki

Dayspring och Kjellgren Kaminsky vinner upphandling om Backa

Bolag Dayspring, i samarbete med arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky, har vunnit Framtiden Byggutvecklings upphandling inför nyproduktion av cirka 200–300 bostäder i Selma stad längs Litteraturgatan i Göteborg.
Publicerad den 23 November 2020

Daysprings arbetsmetodik kring ledarskap i konsultgrupper spelade en avgörande roll och man kommer nu agera generalkonsult och projekteringsledare i projektet.

– Vi är vana att leda processer. Det ligger i vår natur som projektledare att visa vägen till effektiva samarbeten där all kompetens tas till vara. Att kombinera det med duktiga arkitekter som Kjellgren Kaminsky visade sig bli ett vinnande koncept, säger John Kåwert projekteringsledare för uppdraget på Dayspring.

– Vi ser fram emot att vara med och utveckla Backa. Både Dayspring och vi jobbar aktivt med att driva på hållbarhetsfrågor så vi är särskilt glada över att vinna en så stor upphandling i största konkurrens som utvärderas på kvalitet, säger Joakim Kaminsky, ansvarig arkitekt för uppdraget på Kjellgren Kaminsky.

Dayspring (fd Rotpartner) och Kjellgren Kaminsky har tidigare arbetat tillsammans i Vasakronans Läppstiftet i Göteborg.

Stadsdelen Backa med Selma Lagerlöfs Torg i centrum är mitt inne i en stor omvandling och förändring där bland andra Egnahemsbolaget, Bostads AB Poseidon och Framtiden Byggutveckling AB planerar att bygga cirka 650 nya bostäder, fördelat på elva kvarter. Tre av dessa kvarter omfattades av upphandlingen, varav ett som option.

Dayspring som är huvudansvarig för uppdraget startar upp arbetet med att ta fram programhandling för det första kvarteret redan nu i november och i januari 2021 tar arbetet med systemhandling och förfrågningsunderlag vid. Kjellgren Kaminsky ansvarar för gestaltningen. Övriga som ingår i Daysprings team är Mareld som landskapsarkitekt, Cowi med ansvar för el, Andersson & Hultmark för VVS och Bengt Dahlgren som brandkonsult.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya byggreglerna försenade – trots kritik skickas de nu för notifiering i EU

Bygg/Arkitektur Tidigare i juni meddelade Boverket att de valt att skjuta fram införandet av nya byggregler i Sverige, möjligheternas byggregler som de kallar det. Men det är bara en i raden av förseningar, men också kritik som de nya byggreglerna fått erfara. Trots det så skickas de nu för att notifieras i EU.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige