Image

Datscha lanserar Smartphone-app

Bolag Datscha lanserar en smartphone-app och presenterar en rad nya funktioner. Appen ger bland annat möjlighet att fotografera och ladda upp fastigheter samt stjärnmärka de som används mer frekvent. Det finns även möjlighet att snabbt få information om de största fastighetsägarna på ett utvalt område samt fördelningen av olika lokaltyper på samma taxerade yta.
Publicerad den 11 Maj 2012

- Datscha strävar efter att göra information om fastighetsmarknaden så lättillgänglig som möjligt. Datschas smartphone-app blir ett enkelt och effektivt verktyg vid fältarbete, och innehåller de flesta funktioner som vårt webbaserade verktyg erbjuder samt fotograferingsmöjligheter med mera, säger Jacob Philipson, vd på Datscha.

Datscha innehåller detaljerad information om kommersiella fastigheter i Sverige och Finland samt om hyresfastigheter med bostäder på den svenska marknaden. Exempelvis vilka som äger fastigheter i ett område, storleken och vad det är för typ av fastighet. I webbversionen av Datscha kan man även se vilka fastigheter som ingår i bolagets fastighetsbestånd. Marknadsinformation med hyres- och vakansnivåer samt direktavkastningskrav finns för över 110 svenska och 50 finska delmarknader. Det går att jämföra vakansnivåer, vilka som är de stora fastighetsägarna i Sverige och lokalt i varje kommun och hur de spritt sina investeringar över landet.
- Särskilt på senare år har det skett snabba förändringar i ägarbilden på många orter och i många olika bestånd vilket gjort Datscha till ett funktionellt och värdefullt arbetsverktyg, säger Jacob Philipson.

Datschas smartphone-app finns för nedladdning på App store och Android market.

Appen är gratis men du måste ha en licens för att kunna använda den.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige