Image
D Carnegie köper 749 lägenheter i Västerås.
D Carnegie köper 749 lägenheter i Västerås. Bild: D Carnegie

D Carnegie fortsätter växa – köper i Västerås

Transaktioner D Carnegie köper fyra fastigheter för 765 miljoner kronor av Mimer i Västerås.
Publicerad den 19 December 2017

Transaktionen genomförs som en bolagsaffär med tillträde första halvåret 2018. Fastigheterna omfattar 749 bostadslägenheter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 53 miljoner kronor.

– Vi är väldigt stolta över att få förtroendet att äga och förvalta denna högkvalitativa portfölj i Västerås kommun samt att ytterligare utöka storleken på vårt fastighetsbestånd som nu med denna transaktion omfattar 20 226 bostadslägenheter (inklusive avtalade men ännu ej tillträdda affärer). Detta är vår första affär i den snabbt växande kommunen Västerås, en kommun som vi tror mycket på. Västerås ligger bra till i förhållande till vår resterande fastighetsportfölj väster om Stockholm. I tillägg kan nämnas att vi anser att Västerås kommun har en lovande tillväxt, utvecklingspotential samt goda framtidsutsikter. Detta är vår första fastighetsaffär där vi förvärvar från allmännyttan och vi ser fram emot att bli en aktör att räkna med i denna samt övriga kommuner, säger Svein Erik Lilleland, tillförordnad vd på D Carnegie.

Fastigheterna förvärvas från det av Västerås kommun helägda bolaget Mimer. Beslut om försäljning fattas formellt av Västerås Kommunfullmäktige 1 februari 2018.

– Vi har gjort en ordentlig analys av intressenterna och ställt tuffa krav på förmågan att vårda sina hyresgäster, på hur man lyckats med utveckling av områden och på hållbarhetsfrågor. Vi känner oss nöjda och helt trygga med D Carnegie & Co AB som ny hyresvärd och ser fram emot att få samarbeta i bostadsområdena. säger Mikael Källqvist, vd på Bostads AB Mimer.

Savills var köprådgivare åt D Carnegie och Nordier var rådgivare åt säljaren Mimer.

- Vi har haft många intressenter till portföljen och vi upplever en fortsatt stor investerarvilja i bostadssegmentet. Västerås anses vara mycket prioriterad och vi har genomfört över 40 investerarträffar med såväl internationella, nationella och lokala aktörer, säger Anna-Carin Telin, partner på Nordier.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY