Image
Cuhsman & Wakefield får uthyrningsuppdrag av Prologis.
Cuhsman & Wakefield får uthyrningsuppdrag av Prologis. Bild: Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield vinner uthyrningsuppdrag för logistikprojekt

Uthyrning Cushman & Wakefield har vunnit uppdraget att bistå Prologis med uthyrningsarbetet för deras spekulationsbygge i Arlandastad. Bolaget har planerat byggnation av en lokalbyggnad på minst 12 000 kvadratmeter som planeras att stå färdigt Q4 2022. Området i Arlandastad inrymmer redan 130 000 kvadratmeter logistikyta som ägs och förvaltas av Prologis.
Publicerad den 12 Oktober 2021

Lokalen är strategiskt beläget ett stenkast från Arlanda flygplats och är därmed ett starkt logistikläge endast 30 minuter från city. Närheten till Rosersberg gör området till ett av Sveriges största logistikkluster.
– Förvärvet är en del av vår långsiktiga strategi att stärka vår närvaro i den viktiga och expansiva stockholmsregionen. Med hänsyn till nuvarande marknadsläge och med den attraktiva placeringen, förväntar vi oss en stark efterfrågan på de nya ytorna, säger Gunnar Gillholm, VP och Country Manager, Prologis Sweden.
– Då spekulationsbyggen fortfarande är relativt ovanligt så är vi extra glada över att Prologis har anlitat oss för sitt projekt och sin sista pusselbit för deras logistikkluster i Arlandastad. Vi ser fram emot att attrahera de bästa tagarna till projektet, säger Linda Persson, Cushman & Wakefield.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige