Image
Peter W-O Berglin, Hanna Käck och Carl Axelsson.
Peter W-O Berglin, Hanna Käck och Carl Axelsson. Bild: Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield stärker sitt värderingsteam

Bolag Cushman & Wakefield förstärker Valuation & Strategic Advisory med tre nya medarbetare. Peter W-O Berglin blir ansvarig för värderingen i Göteborg och Stockholmskontoret stärks med två namn.
Publicerad den 10 September 2020
För finsmakarna: Cushman & Wakefields tillträdande ansvarig för Valution & Strategic Advisory i Göteborg Peter W-O Berglin (i svart längst upp till vänster) och Fastighetssveriges reporter Axel Ohlsson (i vitt nere till höger), 1995. Bild: Privat
För finsmakarna: Cushman & Wakefields tillträdande ansvarig för Valution & Strategic Advisory i Göteborg Peter W-O Berglin (i svart längst upp till vänster) och Fastighetssveriges reporter Axel Ohlsson (i vitt nere till höger), 1995.

– Trots den pandemi vi nu går igenom är den ökade tillströmningen av uppdrag från nya och befintliga kunder så pass stark att vi vågar satsa och utöka teamet ytterligare. Genom rekryteringarna vi nu gör så tillför vi ytterligare erfarenhet samt breddar kunskapsbasen och ökar kapaciteten för att möta kundernas önskemål och behov såväl idag som i framtiden, säger Anders Elvinsson, Head of Valuation & Strategic Advisory på Cushman & Wakefield.

Cushman & Wakefield är marknadsledande inom fastighetsvärdering och strategisk rådgivning. Årligen värderar teamet över 5 200 fastigheter till ett sammanlagt värde på över 1 400 miljarder kronor på den svenska marknaden. Dessutom utförs ett stort antal rådgivningsuppdrag av olika slag åt såväl privata som offentliga aktörer inom affärsområdet Strategic Advisory.

Peter W-O Berglin har anställts som Associate Director och ansluter till teamet den 21 september. Han kommer att ansvara för Valuation & Strategic Advisory på bolagets Göteborgskontor. Han kommer närmast från motsvarande tjänst på Savills och har tidigare erfarenhet av transaktionsrådgivning från sin tid på Catella. Peter W-O Berglin har en kandidatexamen i fastighetsekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan och en Master in Management från IE Business School i Madrid. Han är auktoriserad fastighetsvärderare av Samhällsbyggarna och RICS.
– Min tanke var från början att gå över till ägarsidan, men när den här möjligheten uppenbarade sig så kändes valet självklart och beslutet var lätt att fatta. Cushman & Wakefield är en global aktör och mycket starka inom värdering och transaktion, samtidigt orädda och nytänkande. Det skall bli riktigt roligt att få vara en del av ett sådant gäng och bidra till deras fortsatta framgångar, säger Peter W-O Berglin, tillträdande ansvarig för Valution & Strategic Advisory i Göteborg.

Vidare har Carl Axelsson har anställts som analytiker vid Stockholmskontoret och han ansluter till teamet den 14 september. Carl kommer närmast från en tjänst som fastighetsvärderare på Croisette. Han har en kandidatexamen inom företagsekonomi från Lunds Universitet och en kandidatexamen inom fastighetsekonomi från Malmö Universitet.

Hanna Käck, som sedan våren 2018 arbetat som trainee inom teamet, anställdes i juni efter avslutade studier som analytiker vid Stockholmskontoret. Hanna är utbildad civilingenjör inom samhällsbyggnad med inriktning fastighetsekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan och har genomfört en utbytestermin i Oxford.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige