Image
Anders Elvinsson, Annie Lilja och Staffan Dahlén.
Anders Elvinsson, Annie Lilja och Staffan Dahlén. Bild: Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield satsar på strategisk rådgivning i värderingsverksamheten

Bolag Cushman & Wakefield satsar nu än mer på strategisk rådgivning inom värderingsverksamheten genom ett dedikerat team med särskilt fokus på strategiuppdrag. Satsningen genomförs för att möta morgondagens allt mer föränderliga villkor för fastighetsvärdering och strategisk rådgivning. I samband med detta ökade fokus byter affärsområdet namn till Valuation & Strategic Advisory för att tydliggöra tjänsteerbjudandet.
Publicerad den 22 April 2020

Staffan Dahlén har utsetts till Head of Strategic Advisory och Annie Lilja är dedikerad projektledare inom enheten. Tillsammans med avdelningens övriga medarbetare pågår arbetet med antal mandat och under det senaste året har teamet genomfört ett flertal strategiska projekt på uppdrag av fastighetsbolag, fastighetsutvecklare och kommuner.

Anders Elvinsson, head of Valuation & Strategic Advisory, Cushman & Wakefield:
– I en ständigt föränderlig värld så gäller det att hela tiden ha fokus på framtidens fastighetsfrågor och tillföra kunden nya insikter och idéer. Strategisk rådgivning är inget nytt utan något vi har lång erfarenhet av och redan arbetar med idag. Vi gör nu detta förtydligande i vårt tjänsteerbjudande för att behålla vår marknadsledande position och för att möta kundernas önskemål och behov såväl idag som i framtiden.

Staffan Dahlén, head of Strategic Advisory, Cushman & Wakefield:
– Vi ser ett ökat behov av kvalificerad strategisk rådgivning hos våra uppdragsgivare kopplat till våra värderingstjänster. Med vår breda kunskapsbas och erfarenhet som grund, tillför vi värde hos våra uppdragsgivare i deras strategiska frågeställningar. Allt i vår rådgivning syftar i grund och botten till att hjälpa våra uppdragsgivare att fatta trygga och väl underbyggda beslut.

FAKTA/ Cushman & Wakefield Strategic Advisory
Strategic Advisory erbjuder strategisk rådgivning inom bland annat;
• Fastighetsutveckling: hur fastigheten nyttjas på bästa sätt med hänsyn till utvecklingspotential.
• Investeringsrådgivning: hur kapital kan frigöras eller placeras genom fastighetsaffärer samt att identifiera vilka nya regioner och segment som är attraktiva för investeringar.
• Strategisk rådgivning: samarbetsavtal och partnerupplägg vid utveckling av fastigheter och stadsdelar.
• Etablering: hur områden kan utvecklas och attrahera nya verksamheter.
• Marknadsanalys: hur framtida utbud och efterfrågan ser ut inom ett segment eller på en delmarknad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige