Image
Annika Edström.
Annika Edström. Bild: Cushman & Wakefield

Cushman framtidssatsar: Tillsätter Head of What's Next

Karriär Cushman & Wakefield anställer Annika Edström som Head of What´s Next med ansvar för Research & Insight och trendspaningar inom ramen för framtidens fastighetsfrågor. Rollen är ny och kommer bland annat ha fokus på fastighetsbranschens kommande vägval och möjligheter. Annika Edström kommer även att driva den digitala utvecklingen för Cushman & Wakefields tjänster inom analys och research i Sverige. Hon tillträder tjänsten 1 november.
Publicerad den 23 September 2019

Karl Persson, vd, Cushman & Wakefield i Sverige säger:
– Vår målsättning är att vi ska leda vår bransch i en ständigt föränderlig värld. Att förstå framtidens utmaningar och trender ligger i Cushman & Wakefields DNA. Genom Annikas intåg hos oss kommer vi att kunna ge våra uppdragsgivare bästa insikterna för What´s Next. Vi kommer nu att knyta samman Sverige med den övriga internationella marknaden på ett sätt som är få förunnat, men nödvändigt för framtiden.

Annika Edström, tillträdande Head of What´s Next säger:
– Fastighetsbranschens inverkan på vår omvärld är idag omfattande och därav blir effekten av positiva nya vägval stor. Som Head of What´s Next vill jag vara med och lyfta olika typer av hållbarhetsfrågor och engagera aktörer på marknaden att vara attraktiva för investerare, hyresgäster och i sin roll som arbetsgivare i framtiden. Som den nyfikna person jag är ser jag fram emot att ingå i ett globalt sammanhang, lyfta goda exempel från Sverige ut mot andra delar av världen och samtidigt ta intryck därifrån och driva utvecklingen av vår lokala research. Dessutom ser jag fram emot den här nya resan tillsammans med kollegorna på Cushman & Wakefield.

Annika Edström kommer närmast från Hyresgästföreningen och rollen som fastighetsekonom där hon bland annat jobbat med analys av hur ekonomi och nya trender påverkar bostadsbolagens förutsättningar. I sin roll tog hon tillsammans med Sveriges Allmännytta fram en digital tvistelösningsprocess för Hyresmarknadskommittén. Hon har också suttit med i SCB:s användarråd för statistik över mark och bebyggelse.

Hon har även lång fastighetserfarenhet inom såväl transaktioner, värdering, finansiering, projektutveckling som att medverka som talare på seminarier och konferenser. Annika Edström har en masterexamen i Real Estate Management från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige