Image
Coop säljer till Svenska Handelsfastigheter.
Coop säljer till Svenska Handelsfastigheter. Bild: Coop

Coop avvecklar fem butiker i bland annat Stockholm

Bolag På grund av bristande lönsamhet avvecklar Coop Butiker & Stormarknader fem butiker i Norrköping, Nyköping och Stockholm.
Publicerad den 23 Oktober 2023

De butiker som berörs med sista dag för öppethållande onsdag den 31 januari är Coop Eneby på Reenstiernagatan 1 och Coop Hageby på Pressargatan 2 i Norrköping, Coop Ringvägen på Ringvägen 9 i Nyköping samt Coop Grand Central på Järnvägsgatan 12 i Sundbyberg och Coop Skärholmen på Skärholmsplan 1 i Skärholmen.

– En avveckling är alltid ett tråkigt beslut som på olika sätt drabbar både medlemmar och medarbetare. Vi har ett ansvar att ansvarfullt förvalta våra medlemmars resurser och bibehålla en sund ekonomi genomgående i butiksnätet. I detta fall har berörda butiker, trots ett flertal insatser, fortsatt att gå med förlust och vi ser inte att utvecklingen går att vända inom överskådlig tid. Att fortsatt täcka underskott och investera i en butik som uppvisar förlust under en längre period skulle inte vara ansvarsfullt. Medlemmar och kunder kommer att informeras om alternativa butiker och/eller e-handel och under förhandlingstiden gör vi allt för att erbjuda våra medarbetare en alternativ sysselsättning, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader.

Totalt sysselsätter de berörda butikerna 55 medarbetare. Personalen har informerats och fackliga förhandlingar har inletts för att utreda om omplacering kan erbjudas eller om några varsel blir aktuella.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige