Image

Cernera köper av Willhem i Borås

Transaktioner Willhem säljer en kommersiell fastighet, omfattande cirka 7 000 kvadratmeter, i Borås till Cernera.
Publicerad den 16 April 2015
Cernera köper av Willhem i Borås. Bild: Cernera
Cernera köper av Willhem i Borås.

Fastigheten ligger i Druvefors, Borås, och har tidigare bland annat inhyst Hedin Bil.
Det direkta närområdet utgörs i huvudsak av bostadsbebyggelse och har under senare år utvecklats med ett antal större nybyggnadsprojekt i form av bostads- och hyresrätter.

- I Borås stads översiktsplan lyfts marken utmed Viskan fram som prioriterad för framtida bostadsutveckling och ett område som inkluderar fastigheten pekas ut som ett framtida område för boende. Fastighetens totala tomtarea uppgår till cirka 10 500 kvadratmeter och det finns redan ett antal spännande skisser på hur just Forsen 1 kan utvecklas säger Lars Angwald, vd på Cernera Fastigheter.

- Vi har konstaterat att fastighetens karaktär inte ligger i linje med vår affärsidé att primärt äga och förvalta bostäder med hyresrätt. Med hänsyn till kärnverksamheten har vi därför beslutat att sälja fastigheten, säger Willhems vd Mikael Granath.

Panreal har varit säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cernera på Branschguiden

Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag bygger vi morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner. Dessutom äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion - att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum.

Läs mer om Cernera på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY